Welke job past bij mij?

Het verschil dat jij alleen kan maken. Dat klinkt goed.

Maar wat als je nog geen idee hebt van wat jij precies wil en kan bijdragen aan de wereld?
Wat als je geen idee hebt wat je missie is?
Als je nog geen helder zicht hebt op je talenten?
Wat als je gremlins je de hele tijd toefluisteren (of zelfs toeroepen) hoe arrogant het is om te denken dat jij iets unieks te bieden hebt?

Dan kan loopbaanbegeleiding een goede eerste stap zijn.

In een loopbaantraject gaan we aan de slag met deze vier vragen

- Wat is je missie?
Waarvoor ben jij hier op aarde? Welk verschil heb jij te maken?

- Wat zijn je talenten?
Wat kan je goed én doe je graag? Waar ben je zo goed in dat je het zelf niet eens ziet?

- Waarin ben jij anders?
Wat zijn door jouw anders zijn je superkrachten en je kwetsbaarheden? Welke omgeving, job, bedrijf past bij jou (en wat past er juist niét bij jou)?

- Hoe zit het met je gremlins?
Welke belemmerende overtuigingen verhinderen je om stappen te zetten? Hoe kan je deze gremlins tackelen?

Uit deze vragen komen inzichten, besluiten, experimenten en acties, zodat jij weer verder op pad kan (en kan doen waar de wereld op zit te wachten en waarvoor jij perfect uitgerust bent).

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Je kan een loopbaantraject starten als werknemer maar ook als ondernemer.
Als je anders bent dan gemiddeld (denk bv. aan hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme, AD(H)D of introversie met of zonder diagnose of zelfdiagnose) ben je extra welkom.

Enkele voorbeelden van loopbaanvragen:

- Wat is mijn missie?

- Is mijn huidige job wel iets voor mij? Maar ja, als het dit niet is, wat dan wel?

- Mijn job kost me zoveel (teveel) energie en ik weet niet waaraan dat ligt

- Zou ik starten als ondernemer of toch niet?
- Doe ik verder met mijn onderneming of start ik met iets anders?

- Blijf ik in mijn veilige gouden kooi of kies ik een nieuwe richting?

- Waar ben ik eigenlijk goed in?

- Wat heb ik nodig om te floreren in een job?

Met loopbaancheques

Als je in Vlaanderen of Brussel woont, en je voldoet aan de voorwaarden kan je bij mij met loopbaancheques terecht voor een loopbaantraject(*).

In 4u (1 loopbaancheque voor 45 euro) of 7u (2 loopbaancheques voor samen 90 euro) onderzoeken we dan samen stap voor stap je loopbaanvraag.

Wil je weten of je recht hebt op loopbaancheques? Kijk daarvoor op de website van VDAB:https://www.vdab.be/loopbaancheques

Zonder loopbaancheques

Ook als je geen recht hebt op loopbaancheques ben je heel welkom.
Je betaalt dan 700 euro excl. BTW voor een loopbaantraject van 7u.

Ervaringen van klanten

Liesbeth de Korte:

Als ik terugkijk op mijn werkende leven dan valt op dat ik eigenlijk altijd de kansen heb gepakt die ik kreeg. 
Maar daarbij ging ik uit van wat anderen van me vroegen en niet van wat ik wilde. Dat was ook wel zo makkelijk, want ik wist niet wat ik wilde. Dus daar hoefde ik ook niet over na te denken. 
Helaas ging dat wringen, want is waar ik nu mijn dagen mee vul datgene waarom ik op deze wereld ben? Het antwoord is nee. Maar wat is het dan wel, dat wist ik niet. En ik was dan ook superblij toen ik hoorde dat Ann terug was gegaan naar haar oude stiel, loopbaancoaching.

Ik heb me meteen aangemeld en dat was een hele goede beslissing. In 6 sessies van een uur heeft Ann me meegenomen naar mezelf. 
Wat wil ik? Wat wil ik vooral ook niet? Wat kan ik goed en wat is er bijzonder aan mij? 

Meerdere coaches voor Ann hadden tegen me gezegd dat ik heel goed wist wat ik wilde, maar ik zag het écht niet. Er was veel ruis op de lijn. Het voelde als een tafel vol puzzelstukjes waar ook puzzelstukjes tussen lagen die helemaal niet bij mijn puzzel hoorden. De onbelangrijke puzzelstukjes hebben Ann en ik met veel plezier in de shredder gegooid. Met de belangrijke stukjes hebben we een mooie puzzel gemaakt. Eindelijk is het duidelijk voor me en weet ik welke stappen ik kan zetten.

Inmiddels staan er een aantal experimenten klaar en ga ik kijken en voelen of wat ik denk dat een volgende stap voor me kan zijn, ook daadwerkelijk een goede stap is. Zo niet? Dan ga ik door met het volgende experiment.

Dit is 1 van de belangrijke dingen die ik tijdens het traject met Ann geleerd heb: dat ik mag experimenteren. En dat er geen mislukkingen zijn, maar dat de uitkomst van een experiment altijd ‘interessant’ is.


Dat is ook het fijne aan Ann. Ze wil dat het helemaal goed voelt voor jou en ze voelt ook constant met je mee wat wel past en wat niet. Wat wel belangrijk is en wat niet. 
Je mag hierin 100% jezelf zijn. Dat heb ik nog nooit eerder ervaren in mijn leven en ik had het gevoel dat ik toestemming kreeg van Ann om dit te doen. Uiteraard weet ik dat ik geen toestemming van iemand anders nodig heb, maar het was wel heel fijn om die bevestiging te krijgen.

Met humor, spot-on vragen en een deep-dive in mij heeft Ann me op het juiste pad gezet en met nog 15 jaar te gaan voor mijn officiële pensioen is dat een groot cadeau.

Vooraf heb ik nog wel getwijfeld of ik bij Ann zou starten, maar die twijfel zat vooral in mezelf. Ik heb namelijk al zoveel op het gebied van zelfontwikkeling gedaan dat ik echt dacht ‘het is vorige keren ook niet gelukt, dus hou er gewoon mee op. Dit is blijkbaar niet voor jou’. Gelukkig heb ik niet naar dit stemmetje geluisterd.

Als jij op zoek bent naar loopbaancoaching die meer is dan alleen maar ‘we zullen die mens aan een baan helpen’ dan ben je bij Ann aan het juiste adres. Want iemand helpen om een baan te vinden is in de huidige tijd niet zo moeilijk. Maar de JUISTE baan, de baan waar je echt blij van wordt, die echt bij je past, bij mensen waar je goed mee overweg kunt. Die baan, die zoek je. En Ann helpt je om die baan te vinden.

~~~

Wilma, 53, coach/facilitator:

Ann komt zoals ze is, geen übermensch, imperfect perfect, en juist dat maakt haar authentiek en een volwaardige en veilige spiegel/toetssteen die leidt tot dieper zelfinzicht, ontdekking van de kwaliteiten en talent en de durf gewoon jezelf te zijn, om weer te vertrouwen dat het goed komt, en dat het altijd goed komt als je maar gewoon jezelf blijft.

Ze startte met te zeggen dat het een hele eer was me te mogen begeleiden en dat was meteen ook mijn pijnpunt als in "ik? wat heb ik godsnaam te bieden?".

Ik geniet van de plek waar ik nu sta, niet meteen met een nieuwe job in het vooruitzicht, wat misschien ook een verlangen was, maar aan het genieten/marineren in wat er nu is, en vanuit een realistisch perspectief begrijpen dat een nieuwe job niet het vertrekpunt is, maar wel een vernieuwde kijk naar/beleving van mezelf.

Ik voel energie in het vertrouwen dat als ik mezelf meer ga delen en open stel voor de context/impressies/uitwisseling, er ook meer aandacht voor nieuwe wegen, kansen en groei zal ontstaan.
Van angst naar vertrouwen dus, en als dat geen mooie ontwikkeling is!

~~~

Eva Brarens, GraphicsGrove:


Na 10 jaar als freelance webdesigner en developer had ik echt nood aan een nieuwe focus in mijn werk. Ik was in een niche rol gegroeid en die voelde beperkend aan, maar ik wist niet hoe ik mijn berg aan andere interesses kon gaan gebruiken als professional.

Ik kwam bij Ann terecht nadat ik een artikel van haar las op LinkedIn over hooggevoeligheid en radicaal eerlijk ondernemen waardoor ik meteen het gevoel kreeg "ja, dit is iemand die mij gaat begrijpen" en dat is helemaal het geval. Ann had direct door dat er een rode draad in mijn verhaal miste en hielp me inzien dat er meer opties zijn dan een standaard carrière-traject. Ik heb leren kijken naar hoe ik anders ben dan anderen, welke manier van werken bij mij past en hoe ik de weerstand tegen veranderingen kan overwinnen door het nemen van de eerst volgende actie, hoe klein ook.

Het 'huiswerk' dat je krijgt tijdens de coaching zorgt ervoor dat de sessies nooit zomaar wat praatjes zijn, maar onderbouwde gesprekken die meteen to-the-point komen. Ik ben grote fan van deze no-nonsense aanpak: elke sessie voelt als de logische volgende stap, en het resultaat was een echt zelf onderzoek dat ook richting geeft nu dat het traject is afgerond.

Ann is iemand die je meteen op je gemak stelt. Ik ben nogal gevoelig voor kritiek en zag op tegen veel over mezelf te moeten praten, maar ik heb tijdens de coachingsessies geen moment gedacht dat ik me hoefde te verantwoorden. Ik kon net de confrontatie met mezelf beter aangaan omdat ik me gesteund voelde.

De sessies zijn een goeie mix tussen theorie en praktijk, soms is er een emotioneel moment, maar er wordt vaak gelachen, en dat is ook héél belangrijk.

Ik ben ondertussen met mijn experimenten gestart om verder uit te zoeken hoe ik mijn rode draad kan omzetten naar een praktisch aanbod. Ik ben zelfverzekerder omdat ik sneller een plan van aanpak vind en minder last heb van de "maar wat gaan andere mensen zeggen?" gremlin.

Als je je in mijn verhaal herkent raad ik zeker aan om contact op te nemen met Ann: ze helpt je zicht krijgen op wat je nodig hebt om los te komen en je doelen terug scherp te stellen.

Lees hier nog meer ervaringen van contente klanten.

Leesvoer

Alvast enkele blogs over loopbaanvragen:

Help, ik zit in de overgang!
What does life want from me?
Welcome to your zone of genius!
Mijn kerstvakantie: gourmet, youtubefilmkes en een levensveranderend inzicht

Goed om weten

- ik werk (enkel) online via zoom, afstand is dus geen probleem

- door mijn ervaring als ondernemerscoach en traumacoach kan ik je ook verder helpen als je een bedrijf wil opstarten of verder uitbouwen of als je gremlins je zo in de weg zitten dat diepgaandere traumacoaching nodig is

Kennismaken?

Wil je met mij bekijken of dit traject bij je past?
Dan ben je heel welkom voor een gratis online vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stuur een mailtje naar ann@althea-coaching.be of via het formulier op deze pagina en ik stuur je de link naar mijn agenda.

Ik kijk er naar uit je te leren kennen!

(*) Voor de loopbaancheques werk ik samen met Triangel loopbaancentrum, het kersverse loopbaancentrum ontstaan uit het niet-zo-kersverse-want-al-meer-dan-40-jaar-geleden-gestarte multidisciplinaire diagnose- en therapiecentrum Triangel.

             

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x