Welke job past bij mij?

Het verschil dat jij alleen kan maken. Dat klinkt goed.

Maar wat als je nog geen idee hebt van wat jij precies wil en kan bijdragen aan de wereld?
Wat als je geen idee hebt wat je missie is?
Als je nog geen helder zicht hebt op je talenten?
Wat als je gremlins je de hele tijd toefluisteren (of zelfs toeroepen) hoe arrogant het is om te denken dat jij iets unieks te bieden hebt?

Dan kan loopbaanbegeleiding een goede eerste stap zijn.

In een loopbaantraject gaan we aan de slag met deze vier vragen

- Wat is je missie?
Waarvoor ben jij hier op aarde? Welk verschil heb jij te maken?

- Wat zijn je talenten?
Wat kan je goed én doe je graag? Waar ben je zo goed in dat je het zelf niet eens ziet?

- Waarin ben jij anders?
Wat zijn door jouw anders zijn je superkrachten en je kwetsbaarheden? Welke omgeving, job, bedrijf past bij jou (en wat past er juist niét bij jou)?

- Hoe zit het met je gremlins?
Welke belemmerende overtuigingen verhinderen je om stappen te zetten? Hoe kan je deze gremlins tackelen?

Uit deze vragen komen inzichten, besluiten, experimenten en acties, zodat jij weer verder op pad kan (en kan doen waar de wereld op zit te wachten en waarvoor jij perfect uitgerust bent).

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?

Je kan een loopbaantraject starten als werknemer maar ook als ondernemer.
Als je anders bent dan gemiddeld (denk bv. aan hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme, AD(H)D of introversie met of zonder diagnose of zelfdiagnose) ben je extra welkom.

Enkele voorbeelden van loopbaanvragen:

- Wat is mijn missie?

- Is mijn huidige job wel iets voor mij? Maar ja, als het dit niet is, wat dan wel?

- Mijn job kost me zoveel (teveel) energie en ik weet niet waaraan dat ligt

- Zou ik starten als ondernemer of toch niet?
- Doe ik verder met mijn onderneming of start ik met iets anders?

- Blijf ik in mijn veilige gouden kooi of kies ik een nieuwe richting?

- Waar ben ik eigenlijk goed in?

- Wat heb ik nodig om te floreren in een job?

Met loopbaancheques

Als je in Vlaanderen of Brussel woont, en je voldoet aan de voorwaarden kan je bij mij met loopbaancheques terecht voor een loopbaantraject(*).

In 4u (1 loopbaancheque voor 45 euro) of 7u (2 loopbaancheques voor samen 90 euro) onderzoeken we dan samen stap voor stap je loopbaanvraag.

Wil je weten of je recht hebt op loopbaancheques? Kijk daarvoor op de website van VDAB:https://www.vdab.be/loopbaancheques

Zonder loopbaancheques

Ook als je geen recht hebt op loopbaancheques ben je heel welkom.
Je betaalt dan 700 euro excl. BTW voor een loopbaantraject van 7u.

Ervaringen van klanten

Ilke Christiaens:
Toen ik vernam dat Ann niet meer enkel voor ondernemers coaching aanbood, maar ook voor werknemers via loopbaancheques heb ik geen seconde getwijfeld. Ik volgde Ann al langer (via haar nieuwsbrieven) en kon me erg vinden in haar stijl: to the point, met de nodige humor en zelfrelativering en vooral met veel ‘echtheid’. Met dat laatste bedoel ik dan: met veel ruimte voor kwetsbaarheid en je onzekere stukken.

Het loopbaancoachingtraject heeft me veel opgeleverd qua inzichten.
Ik had zelf in de loop der tijd al een heleboel ‘puzzelstukken’ verzameld maar door de hulp van Ann viel de puzzel plots mooi ineen. Ik heb veel helderder voor ogen wat ik te doen heb op werkvlak en hoe ik mijn sterke kanten het beste kan inzetten voor anderen, op een manier die mij niet al mijn energie kost. Het is een erg fijn gevoel om te weten welke richting ik uit wil!

Dikke merci Ann!

Wilma, 53, coach/facilitator:
Ann komt zoals ze is, geen übermensch, imperfect perfect, en juist dat maakt haar authentiek en een volwaardige en veilige spiegel/toetssteen die leidt tot dieper zelfinzicht, ontdekking van de kwaliteiten en talent en de durf gewoon jezelf te zijn, om weer te vertrouwen dat het goed komt, en dat het altijd goed komt als je maar gewoon jezelf blijft.

Ze startte met te zeggen dat het een hele eer was me te mogen begeleiden en dat was meteen ook mijn pijnpunt als in "ik? wat heb ik godsnaam te bieden?".

Ik geniet van de plek waar ik nu sta, niet meteen met een nieuwe job in het vooruitzicht, wat misschien ook een verlangen was, maar aan het genieten/marineren in wat er nu is, en vanuit een realistisch perspectief begrijpen dat een nieuwe job niet het vertrekpunt is, maar wel een vernieuwde kijk naar/beleving van mezelf.

Ik voel energie in het vertrouwen dat als ik mezelf meer ga delen en open stel voor de context/impressies/uitwisseling, er ook meer aandacht voor nieuwe wegen, kansen en groei zal ontstaan.
Van angst naar vertrouwen dus, en als dat geen mooie ontwikkeling is!

 Miriam, 41:
Voor mijn loopbaanswitch had ik de nodige stappen ondernomen: een loopbaanbegeleiding bij een ander centrum en vervolgens een opleiding naar een nieuw beroep.
Toch zette ik de stap niet naar een nieuwe job. Twee zaken hielden me tegen: de gedachte dat ik het niet ga kunnen en de angst voor de onzekerheid die de stap naar een nieuw leven met zich mee zou brengen.
Vandaag ben ik zover dat ik die stap ga zetten, weloverwogen, en toch is het springen. Regelmatig heb ik terug gedacht aan uitspraken, tips en theorieën die ik bij Ann heb opgestoken. Ze hebben me geholpen om alsnog de stap te zetten, en ik weet haast zeker dat ze nog van pas zullen komen tijdens de uitoefening van mijn nieuw beroep.
Daar gaat ie dan … spring!

Eva Brarens, GraphicsGrove:
Na 10 jaar als freelance webdesigner en developer had ik echt nood aan een nieuwe focus in mijn werk. Ik was in een niche rol gegroeid en die voelde beperkend aan, maar ik wist niet hoe ik mijn berg aan andere interesses kon gaan gebruiken als professional.

Ik kwam bij Ann terecht nadat ik een artikel van haar las op LinkedIn over hooggevoeligheid en radicaal eerlijk ondernemen waardoor ik meteen het gevoel kreeg "ja, dit is iemand die mij gaat begrijpen" en dat is helemaal het geval. Ann had direct door dat er een rode draad in mijn verhaal miste en hielp me inzien dat er meer opties zijn dan een standaard carrière-traject. Ik heb leren kijken naar hoe ik anders ben dan anderen, welke manier van werken bij mij past en hoe ik de weerstand tegen veranderingen kan overwinnen door het nemen van de eerst volgende actie, hoe klein ook.

Het 'huiswerk' dat je krijgt tijdens de coaching zorgt ervoor dat de sessies nooit zomaar wat praatjes zijn, maar onderbouwde gesprekken die meteen to-the-point komen. Ik ben grote fan van deze no-nonsense aanpak: elke sessie voelt als de logische volgende stap, en het resultaat was een echt zelf onderzoek dat ook richting geeft nu dat het traject is afgerond.

Ann is iemand die je meteen op je gemak stelt. Ik ben nogal gevoelig voor kritiek en zag op tegen veel over mezelf te moeten praten, maar ik heb tijdens de coachingsessies geen moment gedacht dat ik me hoefde te verantwoorden. Ik kon net de confrontatie met mezelf beter aangaan omdat ik me gesteund voelde.

De sessies zijn een goeie mix tussen theorie en praktijk, soms is er een emotioneel moment, maar er wordt vaak gelachen, en dat is ook héél belangrijk.

Ik ben ondertussen met mijn experimenten gestart om verder uit te zoeken hoe ik mijn rode draad kan omzetten naar een praktisch aanbod. Ik ben zelfverzekerder omdat ik sneller een plan van aanpak vind en minder last heb van de "maar wat gaan andere mensen zeggen?" gremlin.

Als je je in mijn verhaal herkent raad ik zeker aan om contact op te nemen met Ann: ze helpt je zicht krijgen op wat je nodig hebt om los te komen en je doelen terug scherp te stellen.

Lees hier nog meer ervaringen van contente klanten.

Leesvoer

Alvast enkele blogs over loopbaanvragen:

Help, ik zit in de overgang!
What does life want from me?
Welcome to your zone of genius!
Mijn kerstvakantie: gourmet, youtubefilmkes en een levensveranderend inzicht

Goed om weten

- ik werk (enkel) online via zoom, afstand is dus geen probleem

- door mijn ervaring als ondernemerscoach en traumacoach kan ik je ook verder helpen als je een bedrijf wil opstarten of verder uitbouwen of als je gremlins je zo in de weg zitten dat diepgaandere traumacoaching nodig is

Kennismaken?

Wil je met mij bekijken of dit traject bij je past?
Dan ben je heel welkom voor een gratis online vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Stuur een mailtje naar ann@althea-coaching.be of via het formulier op deze pagina en ik stuur je de link naar mijn agenda.

Ik kijk er naar uit je te leren kennen!

(*) Voor de loopbaancheques werk ik samen met Triangel loopbaancentrum, het kersverse loopbaancentrum ontstaan uit het niet-zo-kersverse-want-al-meer-dan-40-jaar-geleden-gestarte multidisciplinaire diagnose- en therapiecentrum Triangel.

             

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x