Contente klanten


~~~~

Sylvia Aerts – Wel Fair online hondenschool

Voor ik bij Ann startte had ik te weinig klanten en daardoor ook te weinig omzet. Ik wist niet waar ik nieuwe klanten vandaan kon halen.

Naar aanleiding van het programma heb ik heel veel ondernomen. Zo heb ik mijn website aangepast en heb ik een wekelijkse nieuwsbrief gemaakt met hele andere artikelen dan voorheen (voorheen gaf ik vooral tips, nu deel ik inzichten en principes). Ook heb ik webinars gemaakt en al gegeven, e-books gemaakt en een mailfunnel opgezet.

Mijn nieuwsbrieflezers zijn sterk gegroeid (van 100 naar nu bijna 700). Ook het aantal volgers op facebook is sterk gegroeid. Er is nog geen gestage stroom klanten, maar ik heb er wel meer vertrouwen in dat die er gaan komen.

Het allerleukste wat ik bereikt heb, is dat ik nu al veel meer durf te gaan staan achter mijn eigen visie, en minder van slag raak wanneer mensen een andere mening hebben.
Dat ik meer de waarde van mijn eigen diensten ben gaan inzien. Niet per se in geld, maar wel in wat het voor hondeneigenaren kan betekenen.
Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen.

Vooraf twijfelde ik of ik de investering wel zou kunnen terugverdienen.
Doordat ik tijdens het programma merkte dat er dingen veranderden door wat ik leerde in het traject, kreeg ik meer vertrouwen.
Wanneer ik ergens over twijfelde kon ik dat altijd aan Ann vragen en door haar feedback kon ik zien wat er nodig was en wat ik moest doen. Zonder deze feedback zou ik op geen enkele manier staan waar ik nu sta.

Ann is altijd eerlijk, ze praat je niet naar de mond. Ann heeft heel veel kennis en ze geeft altijd kundige adviezen. Ze is prettig in de omgang en ik voel me heel erg op mijn gemak bij haar. Ik heb nooit het idee dat ik iets niet kan vragen of dat ik me ergens voor moet schamen. Ann geeft echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen met behulp van haar kennis en inzichten.

Ik zou andere ondernemers dit programma zeker aanraden. Ik weet voor mezelf dat ik zonder dit traject niet zover zou zijn gekomen. Het programma bevat precies datgene wat ik nodig had. En ik raad iedereen aan voor Ann te kiezen omdat ik haar heel kundig, heel eerlijk en heel prettig in de omgang vind.

~~~~

Karin Prince, Princept Coaching en Training

Hai Ann,
ik wil je laten weten dat ik volop aan de slag ben ben het programma. Het is veel!
Ik geef je graag een compliment voor het programma.
Het is duidelijk, concreet, zet aan tot actie en heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Chapeau!

~~~~

Martine Verbraeken – VakantieMama voor huisdieren

Toen ik begon met het programma bij Ann had ik nog niet duidelijk voor ogen waar ik naartoe wou met mijn bedrijf. Het VakantieMama-project zat al wel langer in mijn hoofd, maar ik kwam er niet toe het concreet te maken.

Ik twijfelde ook of ik dit soort diensten zou kunnen verkopen. Ruimer nog: of ik iéts kon verkopen. Want marketing en verkopen leken me echt niets voor mij. Ik had ook heel veel moeite om een prijs te plakken op mijn diensten.

Kortom: ik had ideeën en plannen, maar voerde ze niet uit omdat ik worstelde met twijfels, onzekerheid, geld vragen, mezelf verkopen. En uitstelgedrag er nog bovenop!

Het programma heeft me geleerd dat marketing niét dat vieze beest is dat ik ervan maakte. Dat het opbouwen van een relatie en vertrouwen centraal staan bij marketing en verkoop was een ongelooflijke eyeopener.
Ik heb ook geleerd dat geld vragen voor je dienst een vorm van zelfrespect is. En dat je door erachter te staan ook respect afdwingt.
En nog een belangrijk inzicht: dat ik niet alleen ben in mijn zoektocht. En dat er wel degelijk antwoorden zijn op vele vragen. En dat marketing en ondernemen te leren zijn, ook al zit het misschien niet in mijn genetisch materiaal. 

Het meest trots ben ik op het feit dat VakantieMama nu BESTAAT. Het IS er, ik kan het noemen, ik kan mensen doorverwijzen naar mijn website. Ik kan prijzen en voorwaarden noemen. Ik kan het naar voren schuiven in gesprekken. Nu is het concreet.

Ik dacht dat ondernemen te ver van mijn bed stond om zelfs maar te overwegen. En dat marketing mij echt niet lag. Dat zie ik anders nu. Ik heb hierin zowel inhoudelijk als praktisch bijgeleerd. En dingen kunnen uitproberen en aftoetsen, bv mijn prijzen, mijn eerste blogs.

Ik vond het heel prettig dat ik het in begin nog niet allemaal moést weten. Ik mocht nog twijfelen, ik hoefde nog niet meteen een duidelijk omlijnde visie te hebben of keuzes te maken. Want net daarover ging het traject: dat uitklaren en laten groeien. Je doet het stap voor stap, maakt opdrachten, module per module, en daar geeft Ann dan feedback op. Ze vult aan, stuurt bij, bemoedigt, stelt extra vragen, vult gaten in of wijst gaten aan tenminste, ….
Alles op je eigen tempo.

Daarbij heb je via de facebook-groep ook contacten met anderen die hetzelfde traject volgen. Ook heel motiverend vond ik de online samenwerkingsdagen – het weten dat je niet alleen bezig bent en het delen achteraf - en méér nog de Q&A-sessies: altijd zéér inspirerend en bemoedigend. Zelfs als je niet zelf een concrete vraag had, leerde je toch veel bij.

Ik waardeer Ann voor haar echtheid, haar ongekunsteldheid: alles wat ze zegt wordt gedragen door een diepe overtuiging en door wie en hoe ze is. Ze deelt haar kennis en ervaring en contacten ten overvloede. Haar kennis en ervaring zijn gigantisch en echt waardevol! Hoe ze vertelt over haar eigen ervaringen, en niet alleen de successen. Ze durft zich kwetsbaar opstellen. 

Ik heb Ann al aan heel wat mensen aanbevolen. En ik hoop zelf ook nog – in een volgende fase – een volgend traject bij haar te volgen. 

~~~~

Leni Cellini, Ont-moeten

Na enkele jaren te werken als zelfstandige in bijberoep, stond ik op het punt om te springen naar hoofdberoep. Ik vond het doodeng om het alleen te doen, zonder stok achter de deur of steun. En toen kwam Ann op mijn pad. Van een geweldige timing gesproken!

Ann heeft me bijgebracht dat ik mag geloven in wat ik te bieden heb, in mijn aanbod en de waarde ervan. En heel belangrijk: dat door  dingen te doen net de angst geheeld kan worden. Niet eerst faalangst overwinnen of van overtuigingen afkomen, maar  gewoon DOEN! Stappen zetten, maar wel op het juiste tempo.

Ann motiveert en confronteert soms, maar ze checkt ook voldoende af waar je staat en wat je aankan. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om niet vast te blijven zitten in de comfortzone, maar ook niet te stretchen naar te spannend.

De grootste verandering sinds het programma is bij mij vanbinnen: ik geloof nu meer in mezelf. Ik heb ook veel geleerd rond hoe je een aanbod maakt dat klopt. Een aanbod waar ik achter sta en enthousiast van word, maar ook waar andere mensen enthousiast van worden.
Ik heb meer zelfvertrouwen en het gevoel dat het goed genoeg is.

Het feit dat het traject van Ann zo gericht was op actie, was wat ik nodig had. Ik heb haar aanmoediging/feedback ontvangen als ‘blijven gaan’. Dat heeft mij erg geholpen, zeker in het Corona-jaar waarin de moed me soms in de schoenen zonk. Ik heb veel discipline, maar iemand die er voortdurend is om je aan te moedigen en te motiveren is heel veel waard.

Ik hou erg van de directheid van Ann. No-nonsense. Een kat een kat noemen. Ik ben veel indirecter en heb veel van Ann geleerd. Ik waardeer haar focus op acties, haar directe aanpak. Ze kijkt naar resultaten.

Het programma dat Ann aanbiedt is heel goed voor mensen die de externe feedback nodig hebben. Die net als ik soms stilvallen, gedemotiveerd geraken en te weinig zelfvertrouwen hebben. En ook zeker voor mensen die open staan voor eerlijke feedback. Die hun onderneming serieus nemen. Die er echt voor willen gaan.

Door Ann voel ik nu dat het echt waardevol is wat ik te bieden heb. 

~~~~

Kelly Van Meldert, PIT & co

Toen ik als ondernemer begon, wou ik coach en consultant zijn voor Jan en Alleman. Ik had geen samenhangend verhaal en daardoor liep het niet. Er waren twee mensen tegen wie ik dit verhaal vertelde en die zeiden allebei, onafhankelijk van elkaar ‘je moet eens met Ann Van Riet gaan babbelen.’ En zo kwam ik dus bij Ann terecht.

Ik had toen nog geen klanten. Ik wist wel dat ik coach/consultant wilde worden. Maar wat dan precies, dat was toen dus nog helemaal niet duidelijk.

Sinds het programma heb ik mijn aanbod uitgewerkt, online gepost, een webinar gemaakt en doe ik aan netwerken. Heel veel netwerken. Daar ben ik erg in gegroeid. Durven staan voor wie ik ben en me niet meer verstoppen.
Ik heb meer resultaat naar klanten toe. Ik durf me te laten zien. Dat is het belangrijkste.

Ann leert je ook dat je je eigen gremlins en belemmerende overtuigingen meeneemt in je onderneming .Ze heeft me geleerd mild te zijn voor mezelf én me durven te profileren, echt een relatie durven aangaan met klanten.
Twee jaar geleden zat ik bij een psycholoog omdat ik in een diep dal zat. Die zei toen ‘je hebt stralingsangst en zelfcompassie heb je ook niet’. En nu op een jaar tijd, door met Ann samen te werken, is dat allemaal gepasseerd.
Nu heb ik echt zoiets van: ik vertel wat ik te vertellen heb. Degenen die willen reageren die zullen reageren en ik laat dat ook los.

Ik ben er trots op dat ik mijn Ikigai gevonden heb, dat ik weet wat ik hier te doen heb. Ik heb nu ook echt een gevoel van ‘no way dat ik het ooit nog opgeef’. Neen, ondernemen is niet altijd eenvoudig, maar ik ga het nooit meer loslaten.

Kortom: Ann en haar programma hebben een serieuze impact op mij gehad!

~~~~

Kathia Permentier, gedragstherapeut voor honden en puppybegeleiding

Ik had mijn praktijk al 8 jaar waarvan 3 jaar fulltime.  Ondanks die jaren ervaring nam de onzekerheid telkens weer de bovenhand.

Ik vroeg 45 tot 50 euro per uur (inclusief verplaatsingskost & BTW), maar daar ging dan ik dan qua tijd gigantisch over.
Ik werkte soms wel 2 uur met een klant en ik bleef maar 50 euro vragen. Ik was me niet bewust van mijn gevoel van ‘ik ben niet goed genoeg, ik moet mijn klanten heel veel geven om dit bedrag te verdienen’.  Vaak was ik ‘leeg’ bij thuiskomst na een werkdag en bleef ik maar doorgaan.

En ik kwam niet tot actie om iets te veranderen binnen mijn onderneming. Ik had soms wel een idee van ‘ik zou dit of dat kunnen doen’ maar mijn gremlins waren groter dan mezelf.

Ondertussen volgde ik jou al ruim een jaar online. Ik las trouw je wekelijkse blogs en het was alsof je speciaal voor mij schreef. Alleen kwam ik er niet uit, mijn ongemak werd groter en toen heb ik de stap naar jou gezet.
En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Ik ben gaan denken als een ondernemer en ben aan de slag gegaan met werken ‘aan’ mijn bedrijf.
Door anders te gaan kijken naar mijn aanbod volgde er een aanpassing van mijn prijzen.
Ik werk nu met trajecten, omdat ik weet dat dit nodig is voor een duurzaam resultaat bij mijn klanten.

Ik kijk nu ook heel anders naar een verkoopsgesprek. Ik voel me geen verkoper meer, ik leg mijn klant uit wat de meerwaarde is als men met mij gaat werken.  Om het met de woorden van Ann te zeggen: ik heb geleerd wat ‘zelfleiderschap’ betekent in de praktijk. 

Hierdoor is mijn omzet verdubbeld tegenover vorig jaar, terwijl ik dit jaar mijn praktijk gecombineerd heb met een pittige opleiding die heel wat lesuren en studietijd vroeg.

Wat ik zo fijn vind aan jou, Ann, is dat je volledig vanuit je eigen beleving spreekt. Ik geloof elk woord dat je zegt. Het is niet geleerd uit een boekje of gekopieerd van iemand anders. Nee, het is doorleefd en je geeft er een eigen touch aan, met veel expertise en oprechtheid.

Je confronteert op een liefdevolle manier, iedere keer weer de vinger op de zere plek.
Er was altijd een groot draagvlak bij jou. Alles mocht er zijn, ik had ook geen schaamte bij je. Je luisterde oprecht naar mij, ik mocht mezelf zijn en vandaaruit hielp je me verder.  Ik ben superblij dat ik de stap gezet heb naar begeleiding in mijn groeiproces als ondernemer.

~~~~

Katia Vandenbosch, katiacoacht.be

Ik startte in 2016 met veel zin een coachpraktijk. Ik volgde hier en daar wel eens een webinar rond succesvol ondernemen… ik was zover dat ik een ideale klant min of meer duidelijk had.
Maar het echt werkelijk neerzetten van mijn praktijk in de ‘wereld’, daar was nog wat meer voor nodig.
Het hoè van de hele aanpak was te veel. Ik zag de bomen door het bos niet en deed maar wat.

Door het traject bij Ann kreeg ik alles stap voor stap duidelijk, wat mij te doen stond.
In de livedagen leerde ik niet alleen wat te doen en hoe, maar ook het waarom achter de acties. Dat hielp mij enorm om de acties ook werkelijk uit te voeren.

Ik verkoop nu trajecten ipv losse sessies. Mijn prijzen zijn gestegen. Ik stuur met regelmaat een nieuwsbrief. Mijn E-book is gelanceerd. Ik benaderde artsen … Alles stap voor stap op mijn tempo zoals het voor mij goed voelt.

Sinds het traject heb ik nu een maandelijkse instroom van nieuwe klanten. Via Google, Facebook, flyers… de meesten namen de beslissing na het lezen van mijn homepage.
Een nieuwe klant vertelde: “Bij het lezen van je homepagina zei mijn vriendin: deze is voor jou geschreven”. Toen begon ze te huilen… herkenning.

Toen ik startte heb ik echt wel geslikt bij het neertellen van het bedrag dat het traject kostte.
Ik ben blij dat ik het gedaan heb! Het heeft me doen groeien op allerlei vlakken, maar vooral in het vertrouwen in de waarde die ik te bieden heb.

Ik waardeer Ann haar aanpak. Ze heeft veel kennis van zaken, ze is je altijd van antwoord wanneer ik afkom met … “Ja, maar…” .
Dit doet ze op een aangename, speelse manier, ze windt er niet te veel doekjes om, het is gewoon zoals het is, down to earth, zonder belerend over te komen. Dit past wel bij me.

In de livedagen hing er steeds een fijne, ondersteunende, aanmoedigende sfeer. Zowel successen als angsten mochten er zijn.
En nu haal ik nog steeds motivatie uit de facebookgroep waar we met vragen, ergernissen, successen… terecht kunnen.

~~~~~

Veerle De Coninck, V-ReLax

Voordat ik startte met het programma had ik geen zicht op mijn doelgroep en worstelde ik met het vinden van nieuwe klanten.
Ik wist niet goed wat ik moest doen qua marketing en mijn verkoopgesprekken liepen niet goed.
En ja, ik kon ook hulp gebruiken bij het overwinnen van mijn uitstelgedrag en perfectionisme.

Gelukkig heb ik heel veel inzichten gekregen door het programma van Ann.
Niet alleen over marketing maar nog veel meer dat alles een kladversie is en dat je dus niet te perfectionistisch moet zijn. Dat je vooral moet doen en blijven doen en dat ondernemen voor niemand altijd maar gemakkelijk gaat. Iedereen heeft ups en downs.

Voordat ik met het programma begon had ik wel wat twijfels. Zou het programma wel aansluiten op wat ik echt nodig heb nu om mijn bedrijf te laten groeien? En eigenlijk was het toch wel duur voor zo’n programma.

Ik twijfelde ook aan de groep, of ik me goed ging voelen in de groep en of Ann in het echt wel was wie ik dacht die ze was (als je nog kan volgen ;-) ).

Het waren allemaal zorgen om niks, want alle twijfels en bezwaren zijn als sneeuw voor de zon gesmolten. Al mijn verwachtingen zijn ingelost en de groep was een echte toffe groep.

Ann is eerlijk, vertelt vanuit eigen ervaringen, heeft het ook over haar eigen twijfels en angsten wat ervoor zorgt dat dat herkenbaar wordt en je gaat denken ‘als zij het kan, kan ik het ook!’
Met haar enthousiasme en humor zijn de trainingen niet alleen leuk maar port ze je steeds weer aan om in actie te komen en dingen te gaan doen.

Ik schrijf nu meer en betere nieuwsbrieven, ik heb mijn website verbeterd en een traject voor mijn klanten opgestart van 7 sessies. Verder merk ik dat ik nu veel betere verkoopgesprekken heb met klanten.

Dat gaf direct resultaat. Vorige maand heb ik mijn omzetdoel gehaald en een flinke sprong gemaakt in het aantal klanten dat ik help.

~~~~~

Nancy Vandenberghe, De Wijze Toekan

Ik was al een aantal jaren bezig als coach/therapeut maar ik had de zakelijke kant van mijn onderneming helemaal niet ontwikkeld.
Ik vond het heel moeilijk om geld te vragen voor mijn diensten. Ik kwam er niet toe om voor mezelf reclame te maken en ik had heel veel moeite om te zeggen wat ik precies deed.
En ik had ook last van faalangst, ik dacht dat wat ik te bieden had niet voldoende was.

Nadat ik een video van Ann bekeken had, dacht ik meteen ‘ik moet gewoon naar die madam gaan’. Ik vond het wel echt veel geld en dit soort bedragen geef ik normaal niet uit aan vormingen.
Maar ik wist gewoon vanbinnen dat Ann me dingen kon leren die ik zelf nog niet had ontwikkeld.
Ik was het zat om zo lang ter plaatse te trappelen. Ik had genoeg inhoudelijke expertise maar nu moest ik echt dingen gaan leren op ondernemersgebied.

Bij Ann heb ik vooral geleerd dat ik een unieke aanpak heb, dat wat ik te bieden heb toch wel bijzonder is.
Ik weet nu dat ik mijn eigen stijl mag volgen en dat dàt juist is wat mensen zal aanspreken. Daarvoor probeerde ik alles te doen zoals andere coaches en therapeuten het deden. Nu is mijn frank gevallen dat ik echt mijn eigen ding mag doen, helemaal op mijn eigen manier.

Waar ik heel veel aan heb gehad is het ontdekken van mijn ideale klant.
Sindsdien kijk ik veel doelgerichter wie goede klanten zijn voor mij en ik vind ook makkelijker aansluiting bij de klanten die echt bij mij passen.

Als ik nu mijn nieuwsbrieven schrijf, durf ik mensen op te roepen om in te schrijven voor mijn workshops en trajecten.
Ik heb ook lezingen gegeven, ik voel dat dat echt mijn ding is om mensen te werven. Veel mensen nemen achteraf contact met me op en ik kan hier heel goed mijn visie en manier van werken uitleggen. Mensen herkennen zich sterk in wat ik vertel.

Sinds ik het programma heb gevolgd voel ik me veel vrijer in mezelf. Ik hoor dat stemmetje dat zegt ‘gaat er wel iemand interesse hebben?’ nog af en toe maar het domineert me niet meer.
Ik ben heel erg gegroeid in zelfzekerheid en ik doe het op mijn manier.

De ondersteuning van Ann was aanmoedigend, belangstellend en enthousiast. Ze gaf me de duwtjes in de rug die ik nodig had en liet me toch ook vrij om mijn eigen keuzes te maken.
In het ondernemerscoachwereldje zitten veel mensen die blabla verkopen en heel commercieel zijn. Bij Ann heb ik het gevoel dat er meer ziel achter zit. Natuurlijk wil ze dat we geld verdienen met ons vak, maar ze wil ook echt dat wij ons eigen ding in de wereld zetten en dat wij gaan doen waar we voor op de wereld zijn gekomen, dat we onze dromen waar kunnen maken.

~~~~~

Ann Tilman, Foresterra

Mijn bedrijf bood twee verschillende activiteiten aan, gekoppeld aan twee uiteenlopende doelgroepen. Gedurende zes maanden heb ik getracht om beide te integreren. Dat ging met vallen en opstaan en toen ben ik Ann tegengekomen. Ze zei me glashelder dat het opstarten van twee verschillende entiteiten en doelgroepen een onmogelijke zaak is. Ann was de eerste dit pijnpunt van mijn bedrijf op een zeer directe manier blootlegde.

Tijdens haar ondernemersprogramma wijst Ann op cruciale zaken die betrekking hebben op de fase waarin je bedrijf zich bevindt. Ze kadert je positie, eventuele aandachtspunten en reikt de volgende stappen aan. Eerder dan oplossingen te formuleren, stelt ze haarfijne diagnoses en nodigt ze je uit om daarmee zelf aan de slag te gaan.

Wat me van dit groepstraject vooral is bijgebleven, is het belang van ‘experimenteren’. Als perfectionist kan ik blijven nadenken en uitzoeken, maar als je het niet uitprobeert, zal je nooit weten of iets werkt.

Het programma dat Ann aanbiedt, is chronologisch en tegelijkertijd zeer holistisch. Ze volgt een helder stappenplan. Nodeloos om je energie te steken in marketing en verkoop als je doelgroep en aanbod nog niet op punt staan. De kapstokken die Ann aanreikt, bieden een constante houvast voor de verdere uitbouw van mijn bedrijf.

~~~~~

Christine Vanhove, Oktine

Ja, ik was al met de marketing voor mijn bedrijf begonnen. Maar klanten kwamen er niet en ik werd heel onrustig.
Ik wist dat ik een klankbord nodig had. Iemand die me snapte , die eerlijk ging zijn over wat ik goed en niét goed deed, iemand zonder te veel bullshit.
En dus ben ik bij Ann terecht gekomen. Zij durft te confronteren waar nodig en is niet wollig of zweverig.

Bij Ann heb ik geleerd dat een bedrijf tijd nodig heeft om te groeien, dat marketingacties niet direct resultaat opleveren. En dat het dus een kwestie is van volhouden.
Anns uitspraak ‘alles is een kladversie’ heeft me rust gegeven. Ik durf nu dingen te proberen in plaats van te denken ‘neen, het is nog niet helemaal perfect, dus ik ga het nog niet doen.’

Ik heb nu meer zelfvertrouwen in wat ik doe. Ik weet dat mijn dienst recht van bestaan heeft. Als ik de acties doe die ik nu moet doen en ik blijf ze doen, dan komt het goed.

Ik zeg regelmatig tegen andere ondernemers: ‘je hebt het nodig dat iemand u een sjot onder uw gat geeft en dat blijft doen.’
Dus als je echt wil dat je bedrijf groeit, dan moet je Anns hulp vragen!

~~~~~

Jori Morren, Legal+ HR services 

Mijn doelgroep, mijn aanbod, prijszetting en gewoon niet weten hoe je marketing moet aanpakken. Daar worstelde ik vooral mee.

En dat is ook het belangrijkste dat ik geleerd heb in het traject bij Ann.
Ik heb een duidelijk aanbod gemaakt, een nieuwe website die daarop afgestemd is. Ik ben beginnen netwerken en ik weet nu hoe ik mijn marketing moet aanpakken.
De besloten Facebookgroep helpt daar enorm bij, je ziet hoe andere mensen het doen en daarvan kan je leren.

Toen ik hulp zocht, wou ik ook echt individuele coaching, omdat bij mij de stok achter de deur nodig is, echt pushen om uit de comfortzone te komen.
Ann is heel concreet, het wordt duidelijk hoe je je bedrijf moet aanpakken, welke acties je precies moet doen en in welke volgorde. Dat werkt gewoon voor mij!

~~~~~

Gretl Lernout, People@work – coaching voor managers

Jarenlang werkte ik in verschillende marketing- en business management functies in multinationale bedrijven. Maar toen ik mijn eigen bedrijf startte als coach voor managers, ging marketing plots over mezelf en mijn eigen dienst en moest ik zelf, als persoon, zichtbaar worden. Plots ben je ook “zelfstandig ondernemer” en ook dat was nieuw…
Raar maar waar, dit vond ik moeilijk.

Ik voelde dat ik hier een professionele duw in de rug nodig had en schreef me in voor de workshop “the big five – ontdek in één dag de vijf pijlers voor meer klanten en meer omzet”.
Hier kreeg ik informatie en inzichten aangereikt waarvan ik wist, dít moet ik verder volgen om mijn bedrijf vorm te geven.

De structuur van de 5 ondernemerspijlers is een bijzonder mooie kapstok. Daardoor is het voor mij helder wat ik stapsgewijs moet ontwikkelen en moet doen.
Het online programma met de video’s en de werkboeken zetten me aan tot nadenken. Maar de inbreng van Ann tijdens de individuele sessies zorgde ervoor dat mijn bedrijf en mijn aanbod nu echt op scherp staat.

Er is iets veranderd in mij. Voor ik Ann kende, dacht ik ‘er zijn al zo veel coaches, heeft het wel zin dat ik dit probeer uit te bouwen en waarin maak ik dan het verschil?’
Nu maakt het me niet meer uit dat er al zoveel zijn. Het is gewoon geen probleem meer. Ik heb bij Ann geleerd dat het goed is dat er concurrenten zijn, want er zijn er geen 2 zoals ik. De mensen die bij mij passen, gaan bij mij komen.

Waar ik ook veel uit geleerd heb, is dat Ann zei “allé mannekes, we gaan starten met een nieuwsbrief”. Want zo simpel is het maar: gewoon beginnen schrijven. Maar met al die Gremlins in mijn hoofd kwam ik er niet toe. En toen zei Ann “neem een blad en schrijf 20 minuten”. En dan…zag ik mijn eigen artikel vorm krijgen. Ook daar heeft Ann mij goed geholpen om deze Gremlins te temmen.

Ann heeft heel veel ondernemerskennis. Ze heeft dan ook zelf al heel veel watertjes doorzwommen. Ze is heel pragmatisch, nuchter, concreet, down to earth en kan dingen relativeren. Ik zag een olifant en Ann liet zien dat het maar een mug is. En dat heb je nodig.

En, niet onbelangrijk, ik heb gewoon ook vanaf het begin tot het eind écht plezier gehad tijdens het programma. Ann heeft zoveel humor. Het was voor mij echt een feest om naar de sessies te komen.

Een dikke merci, ik heb er zoveel aan gehad!

~~~~~

An Brems, Glinster

Ik was een half jaar gestart met mijn bedrijf en ik was erg onzeker.
Ik wist niks van ondernemen, ik had te weinig klanten, ik had geen focus. Kortom, ik deed maar wat.
Ik voelde me ook erg bedreigd door concurrenten: hoe moest ik mezelf in de markt zetten?

Bij Ann heb ik geleerd dat ik niet iedereen kan helpen, en dat succes niet te maken heeft met iederéén gelukkig maken maar juist met heel effectief mensen helpen. Daarom heb ik me gericht op het begeleiden van ouders en kinderen in een vechtscheiding.
Ik durf nu zeggen ‘daar ben ik goed in en met dat probleem mag je naar mij komen’.

Ik heb de angst overwonnen om me te tonen. Ik ben me beginnen tonen op social media, op mijn website, ik laat zien wat ik te bieden heb en waar ik goed in ben.

Mijn nieuwsbrief rolt heel goed, het is een gewoonte geworden. Elke maandag, nu al een heel aantal maanden lang, stuur ik mijn nieuwsbrief, daar hoef ik niet meer over te piekeren.
Ik doe ook webinars, ik oefen en zet door en evalueer.
Wat werkt, doe ik méér, wat niet werkt, pas ik aan. Het is niet dat ik nu méé doe, maar ik heb geleerd het juiste te doen, datgene wat werkt.

Ik heb nu 700 mensen op mijn mailinglijst en veel meer bezoekers op mijn website. Ik heb een constante instroom van potentiële klanten die de weg vinden naar mij en daardoor haal ik nu ook mijn omzetdoelen.

Ik ben heel trots dat ik acties doe waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou durven doen. Nu doe ik ze, en nu lijken ze normaal. Het was als een hoge berg beklimmen, ik geniet nu van het uitzicht.

Ik heb geleerd om te durven falen. Je onderneming hoeft niet perfect te zijn om goed te draaien, integendeel. Je moet juist fouten durven maken om je onderneming te doen groeien.

Geld was mijn grootste bezwaar voor ik met het traject startte. Maar mijn waarom is zo groot en zo sterk en ik wist: als ik niks doe, ga ik ook geld verliezen, want dan komt er geen geld binnen. De investering in Ann gaf mij juist motivatie om harder te werken en het terug te verdienen.

Ann is eerlijk en authentiek, ze doet zich niet anders voor dan ze is. Dit stimuleert mij heel erg om ook gewoon mezelf te zijn in mijn bedrijf.
Ik hou niet van blablabla, ik hou van concrete acties en Ann is heel actiegericht.

Ik deed wat ze zei, het werkte, en dus blééf ik doen wat ze me zei en ook dat bleek te werken. Ann weet écht waarover ze praat want ze is zelf ook deze weg gegaan, ze weet wat het is. Geen enkele vraag is haar teveel, ze had altijd een antwoord. En, soms was dat antwoord ook ‘ik weet het niet’, en ook dat vond ik fijn, dat ze het niet altijd beter wist.

~~~~~

An Deroost, ANDE Coaching & Training

Ik wist niet hoe te beginnen met mijn bedrijf: ik wist niet wie ik wilde helpen, ik wist niet wat ik wilde doen, kortom ik deed maar wat en had de valse hoop dat het wel vanzelf goed zou komen.
Niet dus.

Mijn voornaamste inzichten zijn dat ik vooral moet doen doen doen. Uitproberen, testen.
Niet ik daar nu al een echte held in ben, want mijn uitstelgedrag en perfectionisme spelen toch nog vaak een rol. Maar ik onderneem dingen: netwerken, social media, blog, nieuwsbrief.

Het feit dat jij zelf ook uitstelgedrag en perfectionisme hebt overwonnen en nu een bloeiende zaak hebt, heeft me het vertrouwen gegeven dat ook ik een succesvol bedrijf kan uitbouwen.
Alles is een kladversie en je hebt het succes van je zaak zelf in handen. There is nobody else to blame als iets niet lukt.

Ik heb nu 4 klanten (bedrijven) waar ik zowel een leiderschapstraject op maat als een teamontwikkelingstraject mee doe. Dat had ik nooit gedacht te hebben.

Welke twijfels ik had voor het starten van het traject?
Eigenlijk geen, ik wist al voor ik bij jou binnenstapte dat ik dit nodig had en dat ik het traject sowieso ging doen. Ik heb iemand nodig die er is als het nodig is, die me confronteert met de muizenissen in mijn hoofd en af en toe me een serieuze spiegel voorhoudt. En dat ben jij!
Je bent no nonsense, je hebt humor én een antwoord op al mijn vragen, omdat je het allemaal zelf meegemaakt hebt. Je hebt oog voor details en veel dezelfde waarden als ik. Er is echt een klik.

~~~

Katelijne Duron, Mamaboost

Ja, ik had al een doelpubliek (de mama’s!) voor ik bij Ann startte. Maar voor de rest? Ik werkte met losse sessies, had verder geen aanbod, geen duidelijke visie of aanpak, kortom: chaos!

Nu kan ik heel duidelijk zeggen: dit doe ik, hier sta ik voor, dit probleem los ik op.
Ik heb geleerd hoe marketing werkt, mijn strategie van ‘hopen dat er klanten komen’ is vervangen door gerichte acties en diensten die strategisch op elkaar aansluiten.

Ik weet nu hoe ik via marketing mensen echt kan raken, ik vertel verhalen met impact door mijn mama’s aan te spreken op hun pijn, hun verlangen én hun zoveel mogelijk waarde te bieden om hun probleem op te lossen.

Ik wéét nu dat er effectief een nood is bij mijn klanten en dat het aan mij is om te blijven zaaien zodat ik Mamaboost op de kaart kan zetten en de naambekendheid nog meer kan laten groeien.

Na 2 maanden heb ik mijn eerste workshop georganiseerd en had ik 2 trajecten verkocht.

Ik ben heel trots op mezelf dat ik het toch maar allemaal doe, zeker in mijn situatie (nvdr: de man van Katelijne is op dit moment ernstig ziek). Ik kom uit mijn comfortzone, word zichtbaar en leer continu bij.

Vroeger dacht ik ‘een ondernemerscoach, zo commercieel, dat is er nu echt wel over’, maar ik wil gewoon mijn boterhammen verdienen met Mamaboost, full time, zonder terug te keren naar loondienst, en dus was het gewoon nodig om in mezelf en mijn onderneming te investeren.
Ann als coach is heel gewoon, bescheiden en heeft totaal geen allures. Maar tegelijk is ze heel pragmatisch, confronterend, ze zegt waar het op staat, heel praktisch en to the point.
Trouwens: ik kon 8 sessies ondernemerscoaching gratis volgen ergens anders, maar ik heb toch gekozen voor de investering bij Ann, juist omdat ze zo actiegericht is.

Ik kan Ann aan elke ondernemer aanraden, maar je moet wel tegen haar wapperende handjes kunnen! :-)

~~~

Karianne Dewitte, Singles Academy

Voor ik startte met het programma bij Ann worstelde ik met het bereiken van klanten. Verder merkte ik dat er door de manier waarop ik klanten begeleidde, namelijk het aanbieden van losse coachingsessies, geen echte transformatie bij hen plaatsvond.

Ik had bij Ann zelf de transformatie gezien van gewone trainer naar een onderneemster, iemand die jou kan helpen om je zaak effectief uit te bouwen. Ann doet zelf wat ze haar klanten aanraadt, ze is een echt voorbeeld van ‘walk the talk’. Dit was voor mij één van de belangrijkste redenen om het jaarprogramma bij Ann te starten.

Ook heb ik ervaren dat het mogelijk is om ondernemer te zijn én tegelijk je authenticiteit te bewaren. Dat verkopen niet mensen iets aansmeren is, maar een authentieke manier kan zijn om mensen te helpen.

Hierdoor had ik twee weken na de start van het jaarprogramma mijn investering al volledig terugverdiend. Dit zou ik nooit bereikt hebben zonder Ann, daar ben ik van overtuigd.

~~~

Cindy Schepers, begeleiding van stiefouders en koppels in nieuw samengestelde gezinnenIk was een eeuwige twijfelaar: ik twijfelde over wat ik precies moest doen qua werk, hoe ik iets moest aanpakken, en kon ontelbare keren enthousiast aan een nieuw project beginnen en dan weer stoppen. Ik had geen kompas, ik ging alle kanten op.

Door het programma heb ik de ontwikkeling van een nieuw coaching-programma op een heel andere manier aangepakt: het moet niet meer perfect zijn, het mag helemaal uit mezelf komen.

Voor ik met het programma startte, had ik mijn twijfels over de financiële investering. Ik vroeg me af: “Heb en weet ik niet al alles? Ik moet het toch gewoon doén?” Maar door het programma heb ik alles wat ik al wist, leren toepassen, heb ik leren doorgaan op moeilijke momenten. Ik heb de regie over mezelf in handen genomen, ik heb nu de tools en de mindset om te doén.

Ann heeft veel kennis over het uitbouwen van een bedrijf, en helpt om dat te vertalen naar jouw missie en wie jij bent als persoon. Je moet geen standaard-aanpak volgen, maar mag je bedrijf uitbouwen op jouw manier, op de manier die bij jou en je gevoeligheid past.

~~~

Nina Van der Auwera, Twee werelden en webshop De wereld van Nina

Wat mijn worstelingen waren voor ik bij Ann startte?
Geen focus: check!
Uitstelgedrag: check!
Te lage prijzen: check!
Losse sessies in plaats van trajecten aanbieden: check!

Om samen te vatten: mijn klanten zaten eigenlijk te wachten op mijn nieuwe aanbod, maar ik hield mezelf tegen, puur uit angst.

Nog tijdens het groepsprogramma ben ik mijn traject beginnen aanbieden. Ik ben gestart met gratis webinars om het traject te promoten (ik dacht tevoren NOOIT dat ik dit zou doen, maar het blijkt zo goed bij mij te passen!) en dit leverde al direct 2 nieuwe klanten op.
Ik heb het gevoel alsof ik nu pas echt zichtbaar durf zijn. Ann heeft me geholpen om stap voor stap mijn mindset als ondernemer te veranderen. Ik ben er nu van doordrongen dat alles een kladversie is, dat het niet erg is als iets niet perfect is, je kan altijd bijsturen.

Dankzij het traject bij Ann heb ik het vertrouwen gevonden om de stap naar zelfstandige in hoofdberoep te zetten.

Misschien wel het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat te lage prijzen in je eigen nadeel zijn maar ook in het nadeel van je klant. Het gaat er niet om je klanten geld uit de zakken te kloppen, het gaat juist om respect, want de juiste prijzen helpen je klant om echt resultaat te halen.

Ik besef nu ook nog veel meer dat ondernemen pure persoonlijke ontwikkeling is. Dat het absoluut niet alleen om het geld gaat, maar dat ik groei als persoon als mijn bedrijf groeit (en omgekeerd!). Ik ben me bewust van mijn eigen pijnpunten bij het ondernemen en dat maakt een enorm verschil. Ik neem mezelf nu echt serieus als ondernemer, ik verschuil me niet meer achter excuses en verstop me niet meer.

Ann leert je de ondernemersvaardigheden die je nodig hebt (marketing, verkopen, strategie) maar ze helpt je ook je interne belemmeringen aanpakken, en dat is een super combi.

Het online programma in combinatie met de live-dagen in groep werkten voor mij heel goed. Ik heb nu een ondersteunend netwerk van gelijkgestemde ondernemers, en dat alleen al is zo waardevol!

Ann is geen goeroe, ze deelt ook haar eigen faalervaringen en daar heb ik veel van geleerd. Ik durfde daardoor ook alles zeggen, ook datgene waar ik niet zo trots op was, of wat er mis ging. En haar humor is geweldig! Eigenlijk zou ik zeggen: ze is een beetje prettig gestoord (in de positieve betekenis)!

~~~

Ingrid Crollet, EchtCrollet – Cut the crap coaching en training

Ja, ik geef het toe, ik was nog geen echte ondernemer toen ik bij Ann startte. Ik was wel al een hele tijd zelfstandige, maar ik werkte vooral in onderaanneming, en eerlijk gezegd, ik was gewoon al blij als ik een opdracht had.

Maar ik wou meer: mijn eigen ding doen, mijn eigen verhaal in de markt zetten, eigen klanten.

En dat was dus mijn belangrijkste vraag: hoe gerààk ik aan die klanten? En hoe vraag ik deftige prijzen? Want eigenlijk vond ik marketing en sales allemaal maar vies, ik was er echt allergisch voor.

Toen ik hoorde wat de investering was voor het groepsprogramma vond ik dat wel heel heftig. Gaat die investering wel genoeg opleveren? Ga ik hier wel genoeg aan hebben?
Maar het was al snel duidelijk: Ann leverde echte waarde, ze had geen valse beloften gedaan, en ik ben het gewoon gaan doen.

Want natuurlijk: als je zelf niets doet met het programma, dan héb je er ook niets aan. Je moet écht uit je pijp komen. Daarom vond ik de opbouw van het programma ook heel fijn: de combi van live-dagen, de facebookgroep en webinars gaf me langs alle kanten houvast om in actie te blijven.

Ik moet zeggen: ik heb echt een waan-zin-ni-ge omslag gemaakt. Ik heb nu een eigen aanbod, ik schrijf nieuwsbrieven, maak video’s, ik ga netwerken.
Ik durf echt ondernemer zijn en mijn degout van ‘het commerciële’ is volledig weg. Ik sta nu echt voor mijn eigen bedrijf en voor mijn eigen aanpak: cut the crap!

Ik kan het programma echt aanraden, ook aan ondernemers die al wat verder staan. Ondernemers die heel professioneel bezig zijn met hun expertise, maar nog niet goed weten hoe ze klanten kunnen vinden, hoe ze zichtbaar worden, hun eigen unieke aanpak kunnen tonen.
Want Ann is zichzelf, niet afgelikt, niet glad, ik heb echt moeten lachen met haar. En tegelijk weet ze ook echt waar ze het over heeft, ze heeft een grote expertise en beroepsernst en laat ook haar eigen twijfels en onzekerheden zien.
En ze zevert niet: ze geeft heel directe feedback, heel concreet, de vinger op de wonde. Ze voelt heel snel aan wat jij nodig hebt op een bepaald moment.

~~~

Marlies Lampert, psychosociaal therapeut - GRIP-op-jezelf

Op LinkedIn las ik: “Wat kan ik in hemelsnaam nog toevoegen? Er zijn al zoveel coaches/trainers/fotografen/ontwerpers/vul-hier-je-eigen-vakgebied-in?”
Het was de titel van een nieuwsbrief van Ann, en het was exact de vraag die ik mezelf ook stelde.
Ik was dan ook zeer geïnteresseerd in wat Ann te vertellen had. Ik abonneerde me op haar nieuwsbrief, volgde een gratis webinar en deed een individuele dag in Leuven, waarna ik me aanmeldde voor het groepsprogramma.

Want ik voelde wel dat ik, ondanks een achtergrond als communicatieadviseur, best goed advies zou kunnen gebruiken hoe je een eigen praktijk als therapeut opzet. Tijdens mijn opleiding tot psychosociaal therapeut had ik proefclienten en af en toe een ‘echte’ cliënt.
Toen ik startte met het groepsprogramma had ik dus nog nauwelijks klanten, ik wist niet hoe ik me kon onderscheiden van concurrenten én daarbovenop had ik ook nog eens last van uitstelgedrag en faalangst.

Door het programma heb ik geleerd om marketing te doen helemaal vanuit mezelf, zoals ik ben. Daardoor onderscheid ik me niet alleen automatisch van andere therapeuten maar heb ik het vertrouwen dat de cliënten die naar mij komen ook echt bij mij passen. Ook heb ik geleerd hoe je een goed verkoopsgesprek doet, hoe je je aanbod samenstelt én ik bied nu trajecten aan in plaats van losse coachingsessies.

Ik geef eerlijk toe, toen ik onderweg was naar de 1ste live-dag van het programma (helemaal vanuit Zeeland naar Leuven, in de file op de ring van Antwerpen) dacht ik: “Waarom moet ik dit zo nodig ver van huis (in het buitenland zelfs) gaan zoeken, terwijl er een ondernemerscoach vlak bij mij in de buurt zit?”

Maar binnen een half uur na het kennismaken met de andere deelnemers wist ik: dit is de reden waarom ik hier zit.
Dit zijn eenzelfde soort mensen als ik (over landsgrenzen heen) en dat is de verdienste van Ann. Zij trekt een bepaalde groep klanten aan, die weten wat ze willen, gedreven zijn, goed in hun vak (maar daar zelf niet van overtuigd zijn) en de kennis, vaardigheden en ook deels het lef missen om een echt succes van hun bedrijf te maken. Wat een herkenning in de verhalen van elkaar.
Zelden had ik ook meegemaakt dat een trainingsdag zo ongemerkt snel voorbij vloog!

Ik heb door het programma een omzetdoelstelling geformuleerd, mijn aanbod uitgewerkt (ook voor een groepsaanbod, terwijl ik dat helemaal niet van plan was op voorhand, maar ik raakte helemaal geïnspireerd), ik heb artikelen voor nieuwsbrieven bedacht en geschreven, een eerste filmpje gemaakt, contacten gelegd met netwerken in mijn omgeving en de Walks & Talks voor komend jaar staan gepland.

Ann heeft enorm veel kennis van ondernemen én ook nog eens heel veel psychologische kennis, waardoor ze uitstelgedrag, twijfels en faalangst goed weet te doorzien en benoemen.
Op elke vraag heeft ze een grondig antwoord. Ann reageert ook heel uitgebreid op onze vragen in de besloten facebookgroep en ze is heel eerlijk en oprecht in waar ze ziet dat het anders en beter kan. Héél sterk dus op meerdere aspecten!

Ik vertel telkens zeer lovend over Ann en over dit programma in de hoop dat anderen haar ook gaan opzoeken. Vanwege haar kennis en ervaring op het gebied van ondernemen én op het gebied van persoonlijke processen in mensen, haar prettige persoonlijkheid (ze is zo heerlijk 'gewoon', en dat bedoel ik dus heel erg positief!) en ook omdat ik kon leren in een groep. Want de inbreng en support maar zeker ook de prestatiedruk van de groep hielpen mij enorm om het echt te gaan doén!

~~~

Veerle Meurs, Brio.Works

Ik run samen met mijn man een bloeiende onderneming die meer dan 30 jaar bestaat en had parallel een eenmanszaak waar ik als therapeut actief was voor individuele cliënten en als freelancer via onderaanneming bedrijven ondersteunde in leiderschapsontwikkeling. 

Ik dacht echt dat ik het ondernemen wel onder de knie had.
Tot ik mijn eigen verlangen ernstig nam om zélf een volwaardig eigen zaak uit te bouwen waarvan ikzelf ook de leverancier van dienst en kwaliteit ben.

Ineens kwamen allerlei kwelduivels het plezier vergallen: ik kwam niet tot een heldere focus, ik wist niet hoe ik me kon onderscheiden van andere coaches/therapeuten én ik kwam niet tot een aantrekkelijk aanbod.
Spoken van faalangst en perfectionisme deden me steeds alles uitstellen.
Laat staan dat ik besefte of en hoe ik  mijn eigen marketing en verkoop moest doen. Ik had de idee dat kwaliteit zichzelf verkoopt en dat gestructureerde marketing en verkoop iets is dat je nodig hebt als je anderen om de tuin wil leiden. Niets voor mij dus!

Sinds ik bij Ann gestart ben, ben ik met 7 mijlslaarzen vooruit gegaan. Ik werd enorm uitgedaagd en kreeg plezier in het zichtbaar zijn in mijn verhaal.
Ik werd uitgedaagd om concreet te zijn in wat ik mensen aanbied en dat lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Ik heb meerdere keren mijn comfortzone verlaten om te kunnen groeien in mijn aanbod, om authentiek én zichtbaar te zijn, om het aan te durven om voor je meerwaarde te gaan staan.

Gaandeweg begon mijn aanbod ook meer weerklank te krijgen en voelde ik dat het echt wel een antwoord is op een reëel probleem van anderen.
Ik durf nu mensen aanspreken, ga netwerken (vroeger kreeg ik al kriebels van het woord alléén), ik zie nu dat ik echt een verschil maak voor mensen. Daardoor sta ik stevig, ik ben doelgericht en gefocust.

Ik richt me nu specifiek op ondernemende koppels en bied vanuit mijn expertise als relatie- en leiderschapscoach een ‘groeilabo’ aan waardoor ze hun relatie én hun bedrijf doen groeien, want uit ervaring weet ik hoe het ene met het andere samenhangt.

Het fijne aan het traject bij Ann is dat ik heb ontdekt dat ook ondernemen een ultieme vorm van persoonlijke ontwikkeling is: het gaat niet om het commerciële, het gaat om het steeds weer overwinnen van je innerlijke hobbels en dat maakt het zo boeiend. Bij aanvang dacht ik echt dat ik mezelf goed kende doorheen alle leertrajecten die ik reeds volgde. Nu werd die persoonlijke groei voor het eerst gekoppeld aan de groei als ondernemer en dat was voor mij weer helemaal nieuw!

Ann is als coach heel eerlijk. Ze antwoordt oprecht ook al doet een antwoord soms pijn. En toch, ook al hoorde ik sommige antwoorden liever niet, ik voelde me nooit gekwetst.
Ann straalt ook uit dat ze niet zo bezig is met wat anderen van haar denken. En zo kan het dus ook: ze is een spiegel in ongecompliceerdheid, ze is niet bezig met hip en fancy maar is gewoon echt.
Ann heeft mij als coach nooit ontgoocheld (en dat wil wat zeggen, want ik heb zelf ook de nodige ervaring als coach!).

 Als jij al een tijd droomt om te starten als zelfstandige, maar je hebt koudwatervrees, dan kan ik Ann zeker aanraden!
Ze leert je niet alleen hoé je een eigen zaak moet uitbouwen, maar helpt je ook met het overwinnen van al die interne hobbels.

~~~

Kim Van Langenhove, Living it

Voor ik bij Ann startte, had ik veel te weinig klanten. Ik werkte enkel individueel, met losse sessies en aan een veel te laag uurtarief.
Ik had geen enkel benul van marketing en verkopen. Ik had een aanbod in mijn schuif liggen, maar kwam niet in actie.

Hoewel ik op voorhand wel twijfelde (kan ik deze investering wel doen voor ik genoeg geld verdiend heb?), bleek het de beste investering die ik kon doen.

Mijn bedrijf staat nu echt een serieus niveau hoger. Ik gebruik nog elke dag wat Ann me geleerd heeft. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de superhandige structuur voor verkoopsgesprekken maar ook aan haar motiverende slagzinnen.
Als ik kijk naar mijn cijfers, dan zijn die allemaal gigantisch gestegen: mijn prijzen, mijn aantal volgers op social media, en vorige maand had ik bijna 7000 euro omzet (hoewel dit een vakantiemaand was waarin ik meer verlof had dan ik gewerkt heb!).

Ik heb van Ann geleerd dat marketing ook heel authentiek kan en mag zijn, dat je gewoon helemaal jezelf mag zijn, ongedwongen je eigen goesting mag doen en dat dat gewoon werkt.
Je moet bij haar geen schrik hebben voor ‘Amerikaanse’ toestanden met veel blablabla.

Ik raad dit programma absoluut aan (en heb dat ook al veel gedaan), zeker ook aan psychologen zoals ik die wil leren denken als een ondernemer. Wij beginnen onze zelfstandige activiteit vanuit onze expertise als psycholoog, maar om te slagen met je bedrijf moet je ook goed zijn in het ondernemen zelf, anders lukt het gewoon niet om je bedrijf of praktijk echt te doen groeien.

ann@althea-coaching.be


Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x