Over Ann

When she transformed into a butterfly, the caterpillars spoke not of her beauty but of her weirdness. 
They wanted to change her back into what she always had been.

But she had wings. 

~ Dean Jackson ~


Hallo, ik ben Ann!

De droge feiten

- 52 jaar
- 1m74 (al heb ik bijna heel mijn leven 1m75 gezegd omdat ik vond dat dat beter klonk) (over kilo’s gaan we het niet hebben)
- 1 partner (al meer dan 22 jaar dezelfde)
- 1 dochter (net meerderjarig, de combi van het beste van ons twee, ik moet er niet aan denken dat dat omgekeerd zou geweest zijn)
- 1 chocolate Britse korthaar genaamd Laantje (op het eerste zicht wat dikkig maar een ninjakat in het diepst van haar gedachten, last van nachtmerries, komt regelmatig op het toetsenbord van de laptop liggen)


Als ik later groot ben

Als kind wou ik schrijfster worden en juf.
Ik las al van in de lagere school de Ouders van Nu, de Kinderen en alles over hoe mensen denken, voelen en leren. Nog niet op tinternet toen, maar wel in de boeken, encyclopedieën en tijdschriften die bij ons thuis en in de bib te vinden waren.

Fast forward naar wat ik nu doe, zou je misschien zeggen.

Alleen ging dat net wat moeilijker.
In het middelbaar kwam er een hoop faalangst en uitstelgedrag bij en ik had geen idee wat ik met mijn leven en als werk zou willen doen.


Wat dan?

Ik ging dan maar voor bio-ingenieur studeren.
Helaas (of gelukkig) ontdekte ik al tijdens mijn studie dat ik totaal niet houd van labowerk en bodemboringen.
Gelukkig bood een job in de IT redding voor een tijdje.

Toen ging ik een opleiding NLP doen. NLP of neurolinguïstisch programmeren is een verzameling praktische inzichten, modellen en technieken rond communicatie en zelfsturing.
Ik begon eraan puur voor mezelf (na het lezen van talloze zelfhulpboeken wou ik ook eens echt iets léren), maar al snel ontdekte ik: “wow, dít doe ik graag.” En niet lang daarna: “wow, hier ben ik best goed in.”


Anders zijn

Ik heb nooit echt bewust gedacht “ik ben anders”. Ik dacht namelijk dat iederéén anders was en dat het normaal was dat je niet echt een klik voelde met mensen en dat anderen je niet begrepen.

OK, ik wist wel dat ik slim was, maar maakte dat nu zo’n verschil? (en om eerlijk te zijn denk ik nu nog vaak “ben ik nu echt zoveel slimmer dan gemiddeld?”)
En ja, ik was ook wel gevoeliger dan de gemiddelde mens, maar om een of andere reden bleef de term ‘hooggevoelig’ bij mij toch niet plakken.

Tot ik een paar jaar geleden drie ontbrekende puzzelstukjes ontdekte:
- high functioning anxiety: check!
- dyspraxie: check!
- en het puzzelstukje dat alle puzzelstukjes samen bracht, autisme: check!

(lees hier en hier de uitgebreide ontdekkingen)


Wat ik doe

Als ooit de maatschappij instort en we moeten weer van nul beginnen, wat is dan mijn bijdrage? Wat kan ik eigenlijk? Waarom zou iemand mij in zijn groepje willen? Die vragen houden me al heel mijn leven bezig.

Uiteindelijk lag het antwoord natuurlijk vlak voor mijn neus. (lees hier het uitgebreide antwoord)

Het verschil dat jij alleen kan maken, dat is de rode draad in mijn eigen leven en ook waar ik mijn klanten bij help.
Eerst als coach voor alleseniedereen, daarna als loopbaancoach en gremlincoach, dan als ondernemerscoach, nog later als traumacoach en nu met een mengeling van alles wat ik geleerd heb en waar ik supergoed in geworden ben (omdat maakhetverschildatjijalleenkanmakencoach te lang is voor ne pitch en voor op een visitekaartje).


Wat klanten over me zeggen

Ann is zichzelf, niet afgelikt, niet glad, ik heb echt moeten lachen met haar. En tegelijk weet ze ook echt waar ze het over heeft, ze heeft een grote expertise en beroepsernst en laat ook haar eigen twijfels en onzekerheden zien. 
En ze zevert niet: ze geeft heel directe feedback, heel concreet, de vinger op de wonde. Ze voelt heel snel aan wat jij nodig hebt op een bepaald moment.

~ Ingrid Crollet, Cut the crap coaching ~

Ik ben Ann erg dankbaar voor de nieuwe inzichten die ze mij heeft bijgebracht. Ik hou van haar enthousiasme en feit dat ze 100% zichzelf is. Ze heeft een zeer objectieve blik. Ze benoemt de zaken zoals ze zijn met focus op de kern: geen bla bla, maar boom boom.
Ze is ongelofelijk sterk, I love it! Ann is briljant in wat ze doet!

~ Elzani Knepscheld, relatiecoach ~

Ann motiveert en confronteert soms, maar ze checkt ook voldoende af waar je staat en wat je aankan. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om niet vast te blijven zitten in de comfortzone, maar ook niet te stretchen naar te spannend.

~ Leni Cellini, Ont-moeten ~


Over de naam Althea

Een bedrijf opstarten is één ding, maar dan een naam kiezen voor dat bedrijf, pff. Dat vond ik precies nog moeilijker.
Tot ik opeens bedacht: dan neem ik gewoon de naam die ik gebruik op tinternet, namelijk Althea.

Althea is een personage uit "De boeken van de Levende Schepen" van Robin Hobb. In deze trilogie vertelt Hobb het verhaal van de vaardersfamilies in Beijerstad.
Het bijzondere aan die vaardersfamilies is dat ze in het bezit zijn van levende schepen, gemaakt van toverhout. De traditie wil dat de mannen van een vaardersfamilie met de levende schepen handel drijven. Terwijl de mannen op zee zijn, zorgen de vrouwen voor het beheer van de landerijen.

Althea Vestrit is de jongste dochter van Ephron Vestrit, kapitein en derde generatie van de oude vaardersfamilie Vestrit.
Ze vaart al van kindsbeen af met haar vader mee op hun levende schip Vivacia. Ze droomt van een toekomst als kapitein van Vivacia en is helemaal niet geïnteresseerd in het leven aan land.

En dat is natuurlijk niet de bedoeling voor een vrouw.
Althea moet dus, eigenwijs als ze is, ingaan tegen alle gewoontes en omgaan met de afkeuring van haar familie en de andere vaardersfamilies.

Als na de dood van haar vader tegen haar verwachting in het schip Vivacia niet haar haar gaat, maar naar haar zus en dat dus betekent dat diens echtgenoot met het schip gaat varen, is ze wanhopig en kwaad.
Ze loopt weg van huis en vermomt zich als man om aan te monsteren op een ander schip en zo toch op zee te blijven.
Ze gaat haar eigen weg, op de manier die bij haar past, omdat dat de enige weg is die voldoening en innerlijke rust met zich mee brengt.

En ja, dat leek me dus wel een goede naam voor mijn bedrijf. En het klopt nog steeds (of zelfs: steeds beter), hoewel ik in die prille beginjaren gewoon maar coachte rond eender welk thema, en nog geen idee had van de rode draad.

Nog twee leuke weetjes:

- Ik heb voor ik de naam Althea vastlegde als naam voor mijn bedrijf toch ook maar opgezocht wat de naam zou kunnen betekenen. En wat bleek? Althea is een variant van de Griekse naam Althaea. Althaea heeft dezelfde stam als het Griekse woord 'althein' dat helen of genezen betekent. Hoe mooi kan je het hebben. :-P

- Toen ik een paar jaar geleden van mijn eenmanszaak overstapte naar een vennootschap zei de boekhouder me dat ik best een andere naam koos voor de vennootschap, er waren al te veel Althea’s.
Dus heet mijn vennootschap Vivacia, juist ja, naar het levende schip waar Althea mee vaart.


Gewone dingen waar ik ongewoon blij van word

Meeuwen
Regen op de ruit
Weten dat ik een hele dag nergens naar toe moet
Audities van talentenshows (alleen de zangnummers en alleen de allereerste audities)
Douchegel met citrusgeur
Uitslapen
Aan de kat snuffelen
Paprika superchips (vroeger stond hier peper en zout superchips maar die ben ik ondertussen wat beu gegeten)
Een bergrit in de Ronde van Frankrijk
Opruimen en weggooien
Spaghetti bolognaise met véél groenten, véél kaas en véél tabasco


Gewone dingen waar ik juist niét blij van word

Mijn voornaam (het feit dat er altijd minstens 3 Annen in mijn klas zaten speelt daar een belangrijke rol in)
Eten waarvoor ingewikkelde handelingen zoals pellen, schillen en peuteren vereist zijn (en dus eet ik bijvoorbeeld geen hele kip maar wel kipfilet en geen appelsienen maar wel druiven)
Drukte en lawaai
Small talk (ik kan het wel maar ik word er doodmoe van)
Fel zonlicht (ik heb altijd mijn zonnebril bij, ook putje winter)
Verrassingen van eender welke aard


Een aantal van mijn opleidingen van recent naar minder recent

ENBA Theory & Transformational Keys facilitation model, Malou Laureys
Onderscheidend Ondernemen, Selma Foeken
Business Mastery, Veronique Prins
Bouw een Bloeiend Bedrijf, Laura Babeliowsky
Gecertificeerd Focusing Trainer
Systemisch coach en opsteller
Gecertificeerd NLP trainer
Bio-ingenieur in het Land- en Bosbeheer

 

Wil je me beter leren kennen en kijken of ik jou kan ondersteunen bij het maken van het verschil dat jij alleen kan maken?

Dan nodig ik je van harte uit voor een gratis kennismakingsgesprek.
Tijdens dit gesprek van ong. 45 minuten (online via zoom) onderzoeken we samen waar je precies tegenaan loopt en hoe/of ik jou daarbij kan helpen.

Ik geef aan hoe ik jou het beste kan helpen en natuurlijk kan je na het gesprek alle tijd nemen die je nodig hebt om hierover een beslissing te nemen.
Als ik niet het gevoel heb dat ik de beste ben om jou te helpen op dit moment, dan zeg ik dat ook eerlijk en verwijs ik je (als ik kan) met veel plezier door.

Stuur me een mailtje op ann@althea-coaching.be of meld je aan via het formulier op deze pagina.
Tot binnenkort!

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x