Groepsprogramma

Groepsprogramma

Van passie naar profit

Ondernemen met missie en visie… op de manier die bij jou past


Ondernemen kan eenzaam zijn. Alles zelf doen, zelf uitvissen, jezelf een schop onder je kont geven, niet zo makkelijk!
Met andere woorden: je kan wat hulp gebruiken. (Je bent niet voor niets op de site van een ondernemerscoach, nietwaar? ;-) )

In mijn groepsprogramma krijg je hulp in overvloed. Van mij, maar ook van ondernemers zoals jezelf. En geloof me, die groepskracht… dat werkt!


Wat leer je in dit programma?

In dit programma gaan we aan de slag met de 5 ondernemerspijlers.
Je leert de praktische ondernemerskennis en vaardigheden die nodig zijn om van je expertise een goed lopend bedrijf te maken.
Of zoals een klant het verwoordde: ‘Niet alleen “leef je missie”, maar ook “leef ván je missie”!’

Na afloop van het programma:

- ken je je missie en heb je een helder zicht op de unieke bijdrage die jij alleen kan leveren in de wereld én de unieke superpowers die jij daarvoor hebt meegekregen.
Je missie levert je van binnenuit de nodige brandstof en doorzettingsvermogen bij het ondernemen.

- ken je je favoriete klant en heb je een aanbod ontworpen op maat van die klant. Je vraagt de prijs die je aanbod echt waard is.

- vind je klanten door jezelf, je expertise en je aanbod te tonen zoals dat voor jou echt klopt: eerlijk, open, transparant.
Juist doordat je jezelf laat zien zoals je écht bent, trek je dié klanten aan die echt bij je passen en is je marketing helemaal op jouw lijf geschreven.
Je hebt een marketingplan voor de komende 12 maanden.

- heb je geleerd om vol vertrouwen en op je gemak te verkopen, in de wetenschap dat je alleen al door dat verkoopsgesprek een grote waarde biedt aan je klant. Je bent content over jezelf en het gesprek, zélfs als je potentiële klant uiteindelijk neen zegt.

- heb je een ondernemersmindset, waardoor je steeds sneller in actie komt, hulp durft vragen, fouten mag maken en op elk moment de keuzevrijheid hebt tussen jouw hoge normen en goed genoeg.

Waaruit bestaat het programma precies?

√ Coaching

  • 5 livedagen:

Tijdens de 5 livedagen werken we elke ondernemerspijler uit voor jouw bedrijf. En omdat mensen in je directe omgeving je soms niet helemaal begrijpen (ze zijn immers geen ondernemer zoals jij) is het extra fijn om dit te doen samen met geestverwante ondernemers.


START NOVEMBER LAATSTE EDITIE IN DEZE VORM
Livedag 1: Vind je missie (vrij 29 november 2019)
Livedag 2: Ontwerp een onweerstaanbaar aanbod (vrij 13 december 2019)
Livedag 3: Marketing (vrij 10 januari 2020)
Livedag 4: Integer verkopen (vrij 7 februari 2020)
Livedag 5: Van faalangst naar onderneemplezier (vrij 21 februari 2020)

  • 5 online Q&A sessies waarin je al je vragen kan stellen én leert van de vragen van anderen

√ Community

Je krijgt levenslang toegang tot een besloten online discussiegroep. Je kan vragen stellen aan andere ondernemers en aan mij, je krijgt feedback en de broodnodige schop onder je kont.

√ Materialen

Bij elke pijler ontvang je handige werkboeken met stappenplannen, templates & checklists.

 Bonus

  • Online programma Jouw ondernemersfundament: bij het groepsprogramma krijg je het volledige online programma cadeau.
    Direct na aanmelding voor het groepsprogramma ontvang je de 1ste module van het online programma in je mailbox. Zo kan je onmiddellijk aan de slag, je hoeft dus niet te wachten op de livedagen!

  • 1u individuele coaching via skype waarbij we jouw favoriete klant en aanbod volledig op punt stellen

Wanneer start het programma?

Het groepsprogramma start weer op 29 november 2019. Dan staat de 1ste livedag op het programma.

Maar zodra jij je aanmeldt voor het groepsprogramma ontvang je de 1ste module van het online programma (dat online programma krijg je als gratis bonus bij het groepsprogramma). Je kan dus onmiddellijk aan de slag!

Waar vinden de livedagen plaats?

Alle livedagen vinden plaats in het Aetelier van 3hoog op het industrieterrein in Haasrode (Leuven).
Goed bereikbaar, gratis parking en (niet onbelangrijk vind ik zelf) ontvangst met koffiekoekjes, lekkere lunch en een heerlijk dessertje tijdens de namiddagpauze.


Het online programma, de Q&A sessies en de individuele coaching doe je rustig vanachter je eigen computer, koffietje bij de hand, kat of hond op schoot.

Is dit groepsprogramma iets voor jou?

Ik help zelfstandige ondernemers die een dienst leveren (coaches, trainers, consultants, creatieve ondernemers, ...) om van hun expertise een goed lopend bedrijf te maken.

Dit programma past super bij jou:

  • Als het ondernemen bij jou ‘van moetens’ is:

        - omdat er een financiële must is

        - omdat je nooit ofte nimmer terug wil gaan werken als werknemer (dan ga je letterlijk of figuurlijk dood)

        - omdat je met je bedrijf kost wat kost iets wil veranderen in de wereld (zelfs al weet je nog niet precies wat!)

  • Als je expert bent in je vak (maar pas op: 99,99999% van mijn klanten ziet dit zelf niet voor ze een traject bij mij starten, dus denk nu niét: “ok, dit gaat dus niet over mij”)

  • Als je weet dat sales en marketing nodig zijn maar je een bloedhekel hebt aan fake en opdringerigheid

  • Als je bestand bent tegen mijn wapperende handen, eerlijke feedback en snelle tempo


~~~

Karianne Dewitte, Singles Academy


Voor ik startte met het programma bij Ann worstelde ik met het bereiken van klanten. Verder merkte ik dat er door de manier waarop ik klanten begeleidde, namelijk het aanbieden van losse coachingsessies, geen echte transformatie bij hen plaatsvond.

Ik had bij Ann zelf de transformatie gezien van gewone trainer naar een onderneemster, iemand die jou kan helpen om je zaak effectief uit te bouwen. Ann doet zelf wat ze haar klanten aanraadt, ze is een echt voorbeeld van ‘walk the talk’. Dit was voor mij één van de belangrijkste redenen om het jaarprogramma bij Ann te starten.

Ook heb ik ervaren dat het mogelijk is om ondernemer te zijn én tegelijk je authenticiteit te bewaren. Dat verkopen niet mensen iets aansmeren is, maar een authentieke manier kan zijn om mensen te helpen.

Hierdoor had ik twee weken na de start van het jaarprogramma mijn investering al volledig terugverdiend. Dit zou ik nooit bereikt hebben zonder Ann, daar ben ik van overtuigd.

~~~

Cindy Schepers, begeleiding van stiefouders en koppels in nieuw samengestelde gezinnen


Ik was een eeuwige twijfelaar: ik twijfelde over wat ik precies moest doen qua werk, hoe ik iets moest aanpakken, en kon ontelbare keren enthousiast aan een nieuw project beginnen en dan weer stoppen. Ik had geen kompas, ik ging alle kanten op.

Door het programma heb ik de ontwikkeling van een nieuw coaching-programma op een heel andere manier aangepakt: het moet niet meer perfect zijn, het mag helemaal uit mezelf komen.

Voor ik met het programma startte, had ik mijn twijfels over de financiële investering. Ik vroeg me af: “Heb en weet ik niet al alles? Ik moet het toch gewoon doén?” Maar door het programma heb ik alles wat ik al wist, leren toepassen, heb ik leren doorgaan op moeilijke momenten. Ik heb de regie over mezelf in handen genomen, ik heb nu de tools en de mindset om te doén.

Ann heeft veel kennis over het uitbouwen van een bedrijf, en helpt om dat te vertalen naar jouw missie en wie jij bent als persoon. Je moet geen standaard-aanpak volgen, maar mag je bedrijf uitbouwen op jouw manier, op de manier die bij jou en je gevoeligheid past.

~~~

Nina Van der Auwera, vuurcoach bij Volg je vuur en eigenaar webshop 't Pure vrouwtje

Wat mijn worstelingen waren voor ik bij Ann startte?
Geen focus: check!
Uitstelgedrag: check!
Te lage prijzen: check!
Losse sessies in plaats van trajecten aanbieden: check!

Om samen te vatten: mijn klanten zaten eigenlijk te wachten op mijn nieuwe aanbod, maar ik hield mezelf tegen, puur uit angst.

Nog tijdens het groepsprogramma ben ik mijn traject beginnen aanbieden. Ik ben gestart met gratis webinars om het traject te promoten (ik dacht tevoren NOOIT dat ik dit zou doen, maar het blijkt zo goed bij mij te passen!) en dit leverde al direct 2 nieuwe klanten op.
Ik heb het gevoel alsof ik nu pas echt zichtbaar durf zijn. Ann heeft me geholpen om stap voor stap mijn mindset als ondernemer te veranderen. Ik ben er nu van doordrongen dat alles een kladversie is, dat het niet erg is als iets niet perfect is, je kan altijd bijsturen.


Dankzij het traject bij Ann heb ik het vertrouwen gevonden om de stap naar zelfstandige in hoofdberoep te zetten.

Misschien wel het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat te lage prijzen in je eigen nadeel zijn maar ook in het nadeel van je klant. Het gaat er niet om je klanten geld uit de zakken te kloppen, het gaat juist om respect, want de juiste prijzen helpen je klant om echt resultaat te halen.

Ik besef nu ook nog veel meer dat ondernemen pure persoonlijke ontwikkeling is. Dat het absoluut niet alleen om het geld gaat, maar dat ik groei als persoon als mijn bedrijf groeit (en omgekeerd!). Ik ben me bewust van mijn eigen pijnpunten bij het ondernemen en dat maakt een enorm verschil. Ik neem mezelf nu echt serieus als ondernemer, ik verschuil me niet meer achter excuses en verstop me niet meer.

Ann leert je de ondernemersvaardigheden die je nodig hebt (marketing, verkopen, strategie) maar ze helpt je ook je interne belemmeringen aanpakken, en dat is een super combi.

Het online programma in combinatie met de live-dagen in groep werkten voor mij heel goed. Ik heb nu een ondersteunend netwerk van gelijkgestemde ondernemers, en dat alleen al is zo waardevol!

Ann is geen goeroe, ze deelt ook haar eigen faalervaringen en daar heb ik veel van geleerd. Ik durfde daardoor ook alles zeggen, ook datgene waar ik niet zo trots op was, of wat er mis ging. En haar humor is geweldig! Eigenlijk zou ik zeggen: ze is een beetje prettig gestoord (in de positieve betekenis)!

~~~

Ingrid Crollet, EchtCrollet – Cut the crap coaching en training


Ja, ik geef het toe, ik was nog geen echte ondernemer toen ik bij Ann startte. Ik was wel al een hele tijd zelfstandige, maar ik werkte vooral in onderaanneming, en eerlijk gezegd, ik was gewoon al blij als ik een opdracht had.

Maar ik wou meer: mijn eigen ding doen, mijn eigen verhaal in de markt zetten, eigen klanten.

En dat was dus mijn belangrijkste vraag: hoe gerààk ik aan die klanten? En hoe vraag ik deftige prijzen? Want eigenlijk vond ik marketing en sales allemaal maar vies, ik was er echt allergisch voor.

Toen ik hoorde wat de investering was voor het groepsprogramma vond ik dat wel heel heftig. Gaat die investering wel genoeg opleveren? Ga ik hier wel genoeg aan hebben?
Maar het was al snel duidelijk: Ann leverde echte waarde, ze had geen valse beloften gedaan, en ik ben het gewoon gaan doen.

Want natuurlijk: als je zelf niets doet met het programma, dan héb je er ook niets aan. Je moet écht uit je pijp komen. Daarom vond ik de opbouw van het programma ook heel fijn: de combi van live-dagen, de facebookgroep en webinars gaf me langs alle kanten houvast om in actie te blijven.

Ik moet zeggen: ik heb echt een waan-zin-ni-ge omslag gemaakt. Ik heb nu een eigen aanbod, ik schrijf nieuwsbrieven, maak video’s, ik ga netwerken.
Ik durf echt ondernemer zijn en mijn degout van ‘het commerciële’ is volledig weg. Ik sta nu echt voor mijn eigen bedrijf en voor mijn eigen aanpak: cut the crap!

Ik kan het programma echt aanraden, ook aan ondernemers die al wat verder staan. Ondernemers die heel professioneel bezig zijn met hun expertise, maar nog niet goed weten hoe ze klanten kunnen vinden, hoe ze zichtbaar worden, hun eigen unieke aanpak kunnen tonen.
Want Ann is zichzelf, niet afgelikt, niet glad, ik heb echt moeten lachen met haar. En tegelijk weet ze ook echt waar ze het over heeft, ze heeft een grote expertise en beroepsernst en laat ook haar eigen twijfels en onzekerheden zien.
En ze zevert niet: ze geeft heel directe feedback, heel concreet, de vinger op de wonde. Ze voelt heel snel aan wat jij nodig hebt op een bepaald moment.

~~~

Marlies Lampert, psychosociaal therapeut - GRIP-op-jezelf

Op LinkedIn las ik: “Wat kan ik in hemelsnaam nog toevoegen? Er zijn al zoveel coaches/trainers/fotografen/ontwerpers/vul-hier-je-eigen-vakgebied-in?”
Het was de titel van een nieuwsbrief van Ann, en het was exact de vraag die ik mezelf ook stelde.

Ik was dan ook zeer geïnteresseerd in wat Ann te vertellen had. Ik abonneerde me op haar nieuwsbrief, volgde een gratis webinar en deed een individuele dag in Leuven, waarna ik me aanmeldde voor het groepsprogramma. 

Want ik voelde wel dat ik, ondanks een achtergrond als communicatieadviseur, best goed advies zou kunnen gebruiken hoe je een eigen praktijk als therapeut opzet. Tijdens mijn opleiding tot psychosociaal therapeut had ik proefclienten en af en toe een ‘echte’ cliënt.
Toen ik startte met het groepsprogramma had ik dus nog nauwelijks klanten, ik wist niet hoe ik me kon onderscheiden van concurrenten én daarbovenop had ik ook nog eens last van uitstelgedrag en faalangst.

Door het programma heb ik geleerd om marketing te doen helemaal vanuit mezelf, zoals ik ben. Daardoor onderscheid ik me niet alleen automatisch van andere therapeuten maar heb ik het vertrouwen dat de cliënten die naar mij komen ook echt bij mij passen. Ook heb ik geleerd hoe je een goed verkoopsgesprek doet, hoe je je aanbod samenstelt én ik bied nu trajecten aan in plaats van losse coachingsessies.

Ik geef eerlijk toe, toen ik onderweg was naar de 1ste live-dag van het programma (helemaal vanuit Zeeland naar Leuven, in de file op de ring van Antwerpen) dacht ik: “Waarom moet ik dit zo nodig ver van huis (in het buitenland zelfs) gaan zoeken, terwijl er een ondernemerscoach vlak bij mij in de buurt zit?”

Maar binnen een half uur na het kennismaken met de andere deelnemers wist ik: dit is de reden waarom ik hier zit.
Dit zijn eenzelfde soort mensen als ik (over landsgrenzen heen) en dat is de verdienste van Ann. Zij trekt een bepaalde groep klanten aan, die weten wat ze willen, gedreven zijn, goed in hun vak (maar daar zelf niet van overtuigd zijn) en de kennis, vaardigheden en ook deels het lef missen om een echt succes van hun bedrijf te maken. Wat een herkenning in de verhalen van elkaar.
Zelden had ik ook meegemaakt dat een trainingsdag zo ongemerkt snel voorbij vloog!

Ik heb door het programma een omzetdoelstelling geformuleerd, mijn aanbod uitgewerkt (ook voor een groepsaanbod, terwijl ik dat helemaal niet van plan was op voorhand, maar ik raakte helemaal geïnspireerd), ik heb artikelen voor nieuwsbrieven bedacht en geschreven, een eerste filmpje gemaakt, contacten gelegd met netwerken in mijn omgeving en de Walks & Talks voor komend jaar staan gepland.

Ann heeft enorm veel kennis van ondernemen én ook nog eens heel veel psychologische kennis, waardoor ze uitstelgedrag, twijfels en faalangst goed weet te doorzien en benoemen.
Op elke vraag heeft ze een grondig antwoord. Ann reageert ook heel uitgebreid op onze vragen in de besloten facebookgroep en ze is heel eerlijk en oprecht in waar ze ziet dat het anders en beter kan. Héél sterk dus op meerdere aspecten!

Ik vertel telkens zeer lovend over Ann en over dit programma in de hoop dat anderen haar ook gaan opzoeken. Vanwege haar kennis en ervaring op het gebied van ondernemen én op het gebied van persoonlijke processen in mensen, haar prettige persoonlijkheid (ze is zo heerlijk 'gewoon', en dat bedoel ik dus heel erg positief!) en ook omdat ik kon leren in een groep. Want de inbreng en support maar zeker ook de prestatiedruk van de groep hielpen mij enorm om het echt te gaan doén!

~~~

Veerle Meurs, Brio.Works

Ik run samen met mijn man een bloeiende onderneming die meer dan 30 jaar bestaat en had parallel een eenmanszaak waar ik als therapeut actief was voor individuele cliënten en als freelancer via onderaanneming bedrijven ondersteunde in leiderschapsontwikkeling. 

Ik dacht echt dat ik het ondernemen wel onder de knie had. 
Tot ik mijn eigen verlangen ernstig nam om zélf een volwaardig eigen zaak uit te bouwen waarvan ikzelf ook de leverancier van dienst en kwaliteit ben.
 
Ineens kwamen allerlei kwelduivels het plezier vergallen: ik kwam niet tot een heldere focus, ik wist niet hoe ik me kon onderscheiden van andere coaches/therapeuten én ik kwam niet tot een aantrekkelijk aanbod. 
Spoken van faalangst en perfectionisme deden me steeds alles uitstellen. 
Laat staan dat ik besefte of en hoe ik  mijn eigen marketing en verkoop moest doen. Ik had de idee dat kwaliteit zichzelf verkoopt en dat gestructureerde marketing en verkoop iets is dat je nodig hebt als je anderen om de tuin wil leiden. Niets voor mij dus!

Sinds ik bij Ann gestart ben, ben ik met 7 mijlslaarzen vooruit gegaan. Ik werd enorm uitgedaagd en kreeg plezier in het zichtbaar zijn in mijn verhaal. 
Ik werd uitgedaagd om concreet te zijn in wat ik mensen aanbied en dat lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Ik heb meerdere keren mijn comfortzone verlaten om te kunnen groeien in mijn aanbod, om authentiek én zichtbaar te zijn, om het aan te durven om voor je meerwaarde te gaan staan.
 
Gaandeweg begon mijn aanbod ook meer weerklank te krijgen en voelde ik dat het echt wel een antwoord is op een reëel probleem van anderen.
Ik durf nu mensen aanspreken, ga netwerken (vroeger kreeg ik al kriebels van het woord alléén), ik zie nu dat ik echt een verschil maak voor mensen. Daardoor sta ik stevig, ik ben doelgericht en gefocust.

Ik richt me nu specifiek op ondernemende koppels en bied vanuit mijn expertise als relatie- en leiderschapscoach een ‘groeilabo’ aan waardoor ze hun relatie én hun bedrijf doen groeien, want uit ervaring weet ik hoe het ene met het andere samenhangt.

Het fijne aan het traject bij Ann is dat ik heb ontdekt dat ook ondernemen een ultieme vorm van persoonlijke ontwikkeling is: het gaat niet om het commerciële, het gaat om het steeds weer overwinnen van je innerlijke hobbels en dat maakt het zo boeiend. Bij aanvang dacht ik echt dat ik mezelf goed kende doorheen alle leertrajecten die ik reeds volgde. Nu werd die persoonlijke groei voor het eerst gekoppeld aan de groei als ondernemer en dat was voor mij weer helemaal nieuw!

Ann is als coach heel eerlijk. Ze antwoordt oprecht ook al doet een antwoord soms pijn. En toch, ook al hoorde ik sommige antwoorden liever niet, ik voelde me nooit gekwetst.
Ann straalt ook uit dat ze niet zo bezig is met wat anderen van haar denken. En zo kan het dus ook: ze is een spiegel in ongecompliceerdheid, ze is niet bezig met hip en fancy maar is gewoon echt.
Ann heeft mij als coach nooit ontgoocheld (en dat wil wat zeggen, want ik heb zelf ook de nodige ervaring als coach!).

 Als jij al een tijd droomt om te starten als zelfstandige, maar je hebt koudwatervrees, dan kan ik Ann zeker aanraden!
Ze leert je niet alleen hoé je een eigen zaak moet uitbouwen, maar helpt je ook met het overwinnen van al die interne hobbels.

~~~

Kim Van Langenhove, Living it


Voor ik bij Ann startte, had ik veel te weinig klanten. Ik werkte enkel individueel, met losse sessies en aan een veel te laag uurtarief.
Ik had geen enkel benul van marketing en verkopen. Ik had een aanbod in mijn schuif liggen, maar kwam niet in actie.

Hoewel ik op voorhand wel twijfelde (kan ik deze investering wel doen voor ik genoeg geld verdiend heb?), bleek het de beste investering die ik kon doen.

Mijn bedrijf staat nu echt een serieus niveau hoger. Ik gebruik nog elke dag wat Ann me geleerd heeft. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de superhandige structuur voor verkoopsgesprekken maar ook aan haar motiverende slagzinnen.
Als ik kijk naar mijn cijfers, dan zijn die allemaal gigantisch gestegen: mijn prijzen, mijn aantal volgers op social media, en vorige maand had ik bijna 7000 euro omzet (hoewel dit een vakantiemaand was waarin ik meer verlof had dan ik gewerkt heb!).

Ik heb van Ann geleerd dat marketing ook heel authentiek kan en mag zijn, dat je gewoon helemaal jezelf mag zijn, ongedwongen je eigen goesting mag doen en dat dat gewoon werkt.
Je moet bij haar geen schrik hebben voor ‘Amerikaanse’ toestanden met veel blablabla.

Ik raad dit programma absoluut aan (en heb dat ook al veel gedaan), zeker ook aan psychologen zoals ik die wil leren denken als een ondernemer. Wij beginnen onze zelfstandige activiteit vanuit onze expertise als psycholoog, maar om te slagen met je bedrijf moet je ook goed zijn in het ondernemen zelf, anders lukt het gewoon niet om je bedrijf of praktijk echt te doen groeien.

~~~

Wat is jouw investering?

Je investering voor het groepsprogramma bedraagt 3000 euro excl. BTW.
Maar dankzij de KMO portefeuille (voor elke Vlaamse KMO met een ondernemingsnummer) krijg jij 40% korting op dit bedrag.
Je betaalt dus slechts 1800 euro excl. BTW.

Zeg je “ja, ik wil meedoen, de livedagen staan al in mijn agenda” of wil je onderzoeken of dit programma bij je past?

Stuur me een mailtje via  ann@althea-coaching.be of plan een gratis doorbraaksessie via het formulier op deze pagina.
We onderzoeken dan samen welke hindernissen je nu belemmeren, welke stappen nodig zijn om je bedrijf tot volle bloei te brengen en of het programma bij je past.

Ik spreek je graag!

ann@althea-coaching.be


Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x