Jaartraject Van passie naar profit

De basis van je bedrijf staat.

Je weet wie je klanten zijn, je hebt een aanbod, je doet aan marketing, je hebt klanten.
Niet teveel en nog bijlange niet zoveel als je zou willen maar er is wel een begin (zeg je vooral dapper tegen jezelf en de vrienden die er naar vragen).

Alleen: alles is het nog nét niet.

Je ideale klant is nog net niet concreet genoeg (je zwalpt nog een beetje heen en weer).
Je aanbod, daar twijfel je nog regelmatig aan (en klopt die prijs wel?).
En of je strategie helemaal staat, euh neen, niet echt (een geheel van losse flodders, dat is het eigenlijk nu).
Marketing en verkopen, dat maakt toch nog de nodige gremlins wakker (of een hele kudde soms, waardoor je niet vies bent van enig uitstelgedrag).

Daardoor is je aantal klanten en je omzet niet wat hij zou kunnen zijn.

Kortom, er is al wat, je doet al wat, maar je voelt: ondernemen vraagt méér en jij wil ook méér.
Omdat je meer wil verdienen, en ook omdat je meer verschil wil maken. Dàt verschil dat jij alleen kan maken in de wereld.

Been there, done that, bought the T-shirt

Ik stond eens waar jij nu staat. Wel wat klanten (maar niet veel, en zéker geen gestage stroom waar ik op kon vertrouwen).
Acties, ja, af en toe, maar geen strategie en geen consistentie.
Omzet, ja, een beetje, maar niet genoeg om goed van te leven (en heel eerlijk, soms ook niét genoeg om van te leven).

En ik voelde: ik wil méér. Meer klanten, meer impact, en ja ook meer omzet.
Ja, ik had ook een hele kudde gremlins, die in mijn oor riepen: "wie ben jij, dat je dit allemaal wil en denkt dat je het ook nog zal kunnen?"
Maar dat gevoel van een verschil willen maken, dat werd steeds sterker. En dat gevoel, dat moest ik op de duur gewoon gehoorzamen.

Dus heb ik geleerd hoe ondernemen werkt. Hoe je focus houdt, hoe consistentie je middle name wordt, hoe je van losse flodder acties naar strategie gaat.

Daardoor staat mijn bedrijf nu als een huis, en kocht ik vorig jaar mijn eigen huis.

En ja, daar ben ik blij mee, heel blij zelfs. En toch is geld niet het allerbelangrijkste. De persoon die ik ben mogen worden, mijn zelfvertrouwen dat gegroeid is, het gevoel dat ik een zinvolle unieke bijdrage lever aan de wereld, dàt is niet in euro’s te beschrijven. 

Die combinatie van geld én persoonlijke groei is trouwens helemaal geweldig.
Daarom nodig ik je uit om met mij die weg naar zakelijke en persoonlijke groei te bewandelen.

Ik ben zo’n goeie ondernemerscoach omdat ik alles herken waar je nu mee worstelt én daardoor de beste gremlin-detector ben die er bestaat. Ik zie die gemene beestjes in elk hoekje zitten en ik leer je om ze telkens vakkundig weer in hun hok te leiden.

Omdat jij kan profiteren van mijn enorme kennis en ervaring, strategisch inzicht en gremlin-expertise kan jouw bedrijf veel slimmer en sneller groeien.

Waarom een jaartraject?

Omdat een bedrijf niet staat in een jaar, laat staan in een paar maanden. Klanten krijg je in een paar weken, echt succesvol worden vraagt iets anders.

Een bedrijf uitbouwen gaat over implementeren en consistentie. Alles wat je doet goed doen, beter doen, slimmer doen, blijven doen.

Als je wil groeien (als je snel wil groeien!), dan heb je een coach nodig. Niet voor eventjes, maar voor langere tijd.
Iemand die je helpt bij het bepalen van je strategie (zodat de acties die je doet naadloos in elkaar passen).
Iemand die je de finesses van marketing en verkopen leert, je laat zien dat het niét gaat om trucjes maar om verbinding en radicaal eerlijk zijn (ja, het gevaar bestaat zelfs dat je van marketing en verkopen gaat houden!).

En ook: iemand die je leert hoe je telkens weer je gremlins temt en zo niet alleen je business maar ook jezelf helpt groeien. Je business kan immers maar groeien tot op het niveau waar jij als persoon staat.

Dát is de kracht van dit programma.

Wat doen we dan zo’n heel jaar?

We starten met het maken van je plan voor het komende jaar maken. We zetten je omzetdoel om in aantallen en acties en dat is de basis voor onze samenwerking.
Het hele jaar gaan we aan de slag om jouw doelen te verwezenlijken.

Ik hou je op het rechte pad (als faalangst je doet afwijken), ik benoem je blinde vlekken (wat heb je te leren om dit doel te bereiken?) en help je met al je vragen over strategie, marketing en verkopen.

Maar we doen dit niet alleen.

Het programma bestaat uit een mix van individuele onderdelen en onderdelen in groep.

Zodat je niet alleen leert van mij, maar ook van elkaar. De kracht van de groep motiveert je, is een heldere spiegel voor het tackelen van gremlins en inspireert en stimuleert je tot het doen en volhouden van je acties.

Is dit jaartraject iets voor jou?

Ja, als:

  • Je een coach, trainer, therapeut of consultant/adviseur bent
  • De basis van je bedrijf staat en je al klanten hebt
  • Je de (misschien nu nog redelijk stiekeme) ambitie hebt om je bedrijf te doen groeien op de manier die bij jou past
  • Je wil leren hoe dat efficiënter en sneller kan
  • Je bereid bent (me) aan al je gremlins te (laten) morrelen

Ja maar Ann…

  • Zou ik het niet alleen moeten kunnen, nu mijn bedrijf staat?

Mijn bloedeerlijke antwoord: ik was in mijn eentje niét gekomen waar ik nu ben.
En zeker niet zo snel.

Alleen geraak ik verstrikt in alles wat mijn gremlins me voorspiegelen.
Alleen was ik blijven worstelen met mijn doelgroep, hoe marketing nu precies werkt en niet werkt en mijn degout voor verkopen was me voor eeuwig blijven parten spelen.

Als ik het alleen had proberen te doen, had ik zoveel meer leergeld betaald dan ik ooit aan coaches heb uitgegeven, en er is héél veel kans dat ik het halverwege opgegeven had uit pure frustratie.
Ik had iemand nodig die in mij en mijn bedrijf geloofde lang voor ik zelf kon zien wat er mogelijk was.

  • Ik weet niet of ik wel in dit traject pas, ja, er staat al wel wat, maar euh, ik twijfel nog wel eens en ik heb ook nog regelmatig last van uitstelgedrag en zijn broertje faalangst.

Dat twijfelen, dat doen we allemaal (ja hoor, ook ik nog). En ik zou ronduit liegen als ik zei dat ik nooit meer bang was. (dat hoort er ook gewoon bij, als je groeit en leert)

Neem vooral àl je gremlins mee in dit traject, the more the merrier.
Wat we zeker weten is dat als je het alleen blijft proberen je gremlins de overhand halen, en ik vind dat eeuwig zonde. Voor jou én voor de mensen die jou zo hard nodig hebben.
Dus als je denkt “neen Ann, dat wil ik niet laten gebeuren, die gremlins aan de macht”, dan moeten we in elk geval kennis maken.

~~~

Kathia Permentier, gedragstherapeut voor honden en puppybegeleiding

Ik had mijn praktijk al 8 jaar waarvan 3 jaar fulltime. Ondanks die jaren ervaring nam de onzekerheid telkens weer de bovenhand.

Ik vroeg 45 tot 50 euro per uur (inclusief verplaatsingskost & BTW), maar daar ging dan ik dan qua tijd gigantisch over.
Ondertussen volgde ik jou al ruim een jaar online. Ik las trouw je wekelijkse blogs en het was alsof je speciaal voor mij schreef. Alleen kwam ik er niet uit, mijn ongemak werd groter en toen heb ik de stap naar jou gezet.
En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Ik ben gaan denken als een ondernemer en ben aan de slag gegaan met werken ‘aan’ mijn bedrijf.
Hierdoor is mijn omzet verdubbeld tegenover vorig jaar, terwijl ik dit jaar mijn praktijk gecombineerd heb met een pittige opleiding die heel wat lesuren en studietijd vroeg.

Wat ik zo fijn vind aan jou, Ann, is dat je volledig vanuit je eigen beleving spreekt. Ik geloof elk woord dat je zegt. Het is niet geleerd uit een boekje of gekopieerd van iemand anders. Nee, het is doorleefd en je geeft er een eigen touch aan, met veel expertise en oprechtheid.

Je confronteert op een liefdevolle manier, iedere keer weer de vinger op de zere plek.
Er was altijd een groot draagvlak bij jou. Alles mocht er zijn, ik had ook geen schaamte bij je. Je luisterde oprecht naar mij, ik mocht mezelf zijn en vandaaruit hielp je me verder. Ik ben superblij dat ik de stap gezet heb naar begeleiding in mijn groeiproces als ondernemer.

~~~

Nancy Vandenberghe, De Wijze Toekan

Ik was al een aantal jaren bezig als coach/therapeut maar ik had de zakelijke kant van mijn onderneming helemaal niet ontwikkeld.
Ik vond het heel moeilijk om geld te vragen voor mijn diensten. Ik kwam er niet toe om voor mezelf reclame te maken en ik had heel veel moeite om te zeggen wat ik precies deed.
En ik had ook last van faalangst, ik dacht dat wat ik te bieden had niet voldoende was.

Nadat ik een video van Ann bekeken had, dacht ik meteen ‘ik moet gewoon naar die madam gaan’. Ik vond het wel echt veel geld en dit soort bedragen geef ik normaal niet uit aan vormingen.
Maar ik wist gewoon vanbinnen dat Ann me dingen kon leren die ik zelf nog niet had ontwikkeld.
Ik was het zat om zo lang ter plaatse te trappelen. Ik had genoeg inhoudelijke expertise maar nu moest ik echt dingen gaan leren op ondernemersgebied.

Bij Ann heb ik vooral geleerd dat ik een unieke aanpak heb, dat wat ik te bieden heb toch wel bijzonder is.
Ik weet nu dat ik mijn eigen stijl mag volgen en dat dàt juist is wat mensen zal aanspreken. Daarvoor probeerde ik alles te doen zoals andere coaches en therapeuten het deden. Nu is mijn frank gevallen dat ik echt mijn eigen ding mag doen, helemaal op mijn eigen manier.

Waar ik heel veel aan heb gehad is het ontdekken van mijn ideale klant.
Sindsdien kijk ik veel doelgerichter wie goede klanten zijn voor mij en ik vind ook makkelijker aansluiting bij de klanten die echt bij mij passen.

Als ik nu mijn nieuwsbrieven schrijf, durf ik mensen op te roepen om in te schrijven voor mijn workshops en trajecten.
Ik heb ook lezingen gegeven, ik voel dat dat echt mijn ding is om mensen te werven. Veel mensen nemen achteraf contact met me op en ik kan hier heel goed mijn visie en manier van werken uitleggen. Mensen herkennen zich sterk in wat ik vertel.

Sinds ik het programma heb gevolgd voel ik me veel vrijer in mezelf. Ik hoor dat stemmetje dat zegt ‘gaat er wel iemand interesse hebben?’ nog af en toe maar het domineert me niet meer.
Ik ben heel erg gegroeid in zelfzekerheid en ik doe het op mijn manier.

De ondersteuning van Ann was aanmoedigend, belangstellend en enthousiast. Ze gaf me de duwtjes in de rug die ik nodig had en liet me toch ook vrij om mijn eigen keuzes te maken.
In het ondernemerscoachwereldje zitten veel mensen die blabla verkopen en heel commercieel zijn. Bij Ann heb ik het gevoel dat er meer ziel achter zit. Natuurlijk wil ze dat we geld verdienen met ons vak, maar ze wil ook echt dat wij ons eigen ding in de wereld zetten en dat wij gaan doen waar we voor op de wereld zijn gekomen, dat we onze dromen waar kunnen maken.

~~~

Katelijne Duron, Mamaboost

Ja, ik had al een doelpubliek (de mama’s!) voor ik bij Ann startte. Maar voor de rest? Ik werkte met losse sessies, had verder geen aanbod, geen duidelijke visie of aanpak, kortom: chaos!

Ik weet nu hoe ik via marketing mensen echt kan verbinden, ik vertel verhalen met impact door mijn mama’s aan te spreken op hun pijn, hun verlangen én hun zoveel mogelijk waarde te bieden om hun probleem op te lossen.

Ik wéét nu dat er effectief een nood is bij mijn klanten en dat het aan mij is om te blijven zaaien zodat ik Mamaboost op de kaart kan zetten en de naambekendheid nog meer kan laten groeien.

Ik ben heel trots op mezelf dat ik het toch maar allemaal doe, zeker in mijn situatie (nvdr: de man van Katelijne is op dit moment ernstig ziek). Ik kom uit mijn comfortzone, word zichtbaar en leer continu bij.

Vroeger dacht ik ‘een ondernemerscoach, zo commercieel, dat is er nu echt wel over’, maar ik wil gewoon mijn boterhammen verdienen met Mamaboost, full time, zonder terug te keren naar loondienst, en dus was het gewoon nodig om in mezelf en mijn onderneming te investeren.
Ann als coach is heel gewoon, bescheiden en heeft totaal geen allures. Maar tegelijk is ze heel pragmatisch, confronterend, ze zegt waar het op staat, heel praktisch en to the point.
Trouwens: ik kon 8 sessies ondernemerscoaching gratis volgen ergens anders, maar ik heb toch gekozen voor de investering bij Ann, juist omdat ze zo actiegericht is.

Ik kan Ann aan elke ondernemer aanraden, maar je moet wel tegen haar wapperende handjes kunnen! :-)

Meer ervaringen van contente klanten? Lees ze hier.

Zullen we kijken of dit programma bij je past?

Voordat je instapt in dit traject wil ik zeker weten dat dit het programma is dat jij nu nodig hebt.

Ik nodig je daarom uit om het formulier in te vullen dat je vindt via deze link.

We plannen dan een zoomgesprek in en ik kijk samen met jou of dit programma bij je past. (en daarin ben ik altijd heel eerlijk, ik zou jou én mezelf geen dienst bewijzen als ik dit niet zou zijn)

Heel graag tot binnenkort!

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x