5 pijlers voor een succesvol bedrijf

De 5 van Ann

Wat is er nu eigenlijk nodig om als ondernemer precies dátgene te doen wat je het allerliefste doet én hier goed mee te verdienen?

Een dienstverlenend bedrijf rust op 5 pijlers.

Of je nu een workshop of een langer traject bij me volgt, we werken altijd rond deze 5 pijlers.
Aan jou de keuze op welke manier en met welke intensiteit je je bedrijf wil laten groeien!

Pijler 1: Ontdek je missie

Je missie, dat gaat over je must. Over het verschil dat jij wil maken in de wereld. Over de unieke bijdrage die jij te bieden hebt aan de wereld, door de combi van je superpowers en je levenservaring.

En dus is de eerste stap: jouw missie helder krijgen, ze verwoorden in één duidelijke zin. Zodat ze kan dienen als kompas bij het maken van keuzes én als interne motor op die momenten dat het ondernemen niet zo fun en moeiteloos gaat.

Pijler 2: Welke dringende belangrijke vraag los jij op voor welke doelgroep? 

Je missie is het fundament van je bedrijf. Maar echt succesvol is een dienstverlenend bedrijf pas als je een antwoord biedt op een dringend belangrijk probleem.

In pijler 2 ontdek je jouw lievelingsklant (die klant waarvan je het meest energie krijgt én waarvoor jij de meeste toegevoegde waarde levert), welk belangrijk urgent probleem, nood of behoefte je gaat oplossen voor jouw lievelingsklant én wat jouw unieke visie en aanpak is.

Je ontwerpt een evenwichtig en onweerstaanbaar aanbod dat helemaal bij je klanten én bij jezelf past (en waardoor je klanten betere resultaten bereiken!)
Je leert welke prijzen er passen bij elk onderdeel van je aanbod (waardoor het voor klanten makkelijker wordt om in te stappen)

Pijler 3: Authentieke marketing

Marketing is jezelf, je bedrijf, je aanbod en je expertise open en eerlijk laten zien zodat jouw ideale klanten je leren kennen én vertrouwen, zelfs nog voordat je hen ook maar één keer live gesproken hebt.

Marketing hoeft totààl niet fake of opdringerig te zijn.
Integendeel.
Ik leer je hoe je juist als jezelf zichtbaar wordt. Hoe je daardoor precies die klanten aantrekt die het best bij je passen.
Hoe je marketing zo waardevol wordt dat potentële klanten denken “wow, als dit gratis is, hoe waardevol moet het betaalde aanbod dan wel niet zijn !”

Pijler 4: Integer verkopen 

Verkopen: opdringerig en manipulatief? Dat kan anders!

Ik leer je hoe je een verkoopsgesprek doet vanuit oprechte interesse en de intentie om je klant te helpen bij het nemen van een goede beslissing. 
Je leert welke vragen je kan stellen in elke fase van het verkoopsproces én gaat aan de slag met je interne hindernissen rond geld en verkopen.

Het resultaat: een verkoopsgesprek waarin je je op je gemak voelt én dat een waardevolle start is van je aanbod (zélfs als een klant neen zegt).

Pijler 5: Zelfleiderschap

Ondernemen is voortdurend uit je comfortzone gaan. Een nieuwe klant, een nieuw aanbod, een nieuw artikel, ... Dat is spannend.
En je moet het ook zelf doen. Er is geen baas die komt vragen of je nieuwsbrief al verstuurd is en die je aanport om naar een netwerkbijeenkomst te gaan.

Als we verlamd worden door faalangst, door te hoge normen waaraan we niet kunnen voldoen (of onrealistische gedachten zoals 'ik moet het éérst kunnen voor ik het doe') dan is dat voor ons als ondernemer ontzettend belemmerend.

In deze pijler ontwikkel je zelfleiderschap en leer je concrete anti-uitstel- en anti-perfectionisme-strategieën. 
Zodat je snel in actie kan komen, durft fouten te maken en juist door te doen steeds beter in je vak wordt.

Op welke manier wil jij je bedrijf laten groeien?

mail_outline ann@althea-coaching.be

Privacy

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x